ASU Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara 1-3 (1-2): FOTO + declarații Petruescu, Pelici

Echipele de seniori ale cluburilor de Liga 2 din Timișoara au avut programate meciuri amicale în cascadă la sfârșitul acestei săptămâni, roșu-galbenii vineri seară și astăzi la matineu iar alb-violeții ca gazde în aceeași partidă de astăzi dimineață dar și la orele serii. În verificarea directă, ASU Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara 1-3 (1-2).

Ripensia a fost cea care a inaugurat ”dubla” partidelor de pregătire de la finele săptămânii, jucând aseară cu Fortuna Becicherecu Mic, de care a dispus cu 2-0 pe ”Electrica”, triumf căruia i-a adăugat un altul, pe ”Ştiinţa”, astăzi de la ora 10. Oaspeții au jucat aproape perfect, au dominat partida cu colega de eşalon și i-au administrat prima înfrângere în amicalele disputate în această vară.

Iar primul gol a venit deja după un sfert de oră, când Scutaru l-a faultat pe Fotescu în careu şi arbitrul a dictat corect lovitură de la 11 metri, scoțând cartonașul galben pe adresa fundașului polist. Penaltiul a fost transformat de Călin Toma, care ieri ratase două asemenea lovituri, una după alta.

După numai două minute, Chera i-a pasat lui Fotescu, care a plecat glonţ spre poartă, a driblat şi portarul şi a marcat: 0-2. Fază la care gazdele au reclamat ofsaid, dar arbitrii nu au fost de aceeaşi părere.

În minutul 33, Manea a şutat spre poartă de la 12 metri iar mingea a lovit stâlpul din dreapta și a revenit la Axente, care, din lateral stânga, a plasat balonul cu un şut la colţul lung, reducând din diferenţă şi stabilind scorul la pauză. Când numai vizitatorii au efectuat înlocuiri, două la număr.

La reluarea jocului, tot ”galbenii” ripensişti au marcat cu un gol în plus, cu numai două minute înainte de final, când Hecsko a reluat cu capul din 10 metri în stânga portarului, reuşind al treilea gol pentru echipa sa. 

De menţionat că după nici 10 ore ASU Politehnica dispută un nou joc amical, tot astăzi, de la ora 19, cu CSM Lugoj, în care vor fi folosiţi cei care nu au intrat în meciul disputat de la ora 10 cu Ripensia. Nu au apărut în schimb în cele două amicale Ignea şi Zabun, uşor accidentaţi.

*

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (min. 68, Coadă), Scutaru, Cherecheş – Dros, Bogdan Vasile (min. 77, Ungureanu) – Manea, Trip (min. 77, Denis Radu), Schieb (min. 68, Lupu) – Axente (min. 84, Piţigoi).

Antrenor principal Cosmin Petruescu şi secund Antonio Foale.

Ripensia: Dobre – Lungu (min. 60, Popa), Tînc (min. 69, Apro), Hecsko (min. 46, Tudor), Călin Toma (min. 78, Hecsko) – Burdeţ (min. 46, Stoi; min. 85, Țieranu), Tudorache (min. 78, Golda) – Fotescu (min. 36, Popovici; min. 69, Lungu), Zaluschi (min. 69, Neagu), Chera (min. 78, Vasluianu) – Voinea (min. 69, Staicu).

Antrenor principal Alexandru Pelici, secunzi Călin Mada şi Iulian Muntean.

Au arbitrat: Costel Dobrişan – Andrei Nicolae Chiţoiu şi Horaţiu Lotrean.

*

La cald…

Cosmin Petruescu (antrenor principal ASU Politehnica): ”A fost opţiunea noastră de a lua un astfel de joc, eu am fost cel care a insistat cu această partidă, cu o echipă de Liga a II-a, cu Ripensia. Ştiam că întâlnim o echipă foarte bună, bine organizată, la fel cum va fi şi adversarul din prima etapă. Sunt nemulţumit de rezultat, dar cel mai mult m-a deranjat uşurinţa cu care am primit golurile, pe nişte greşeli copilăreşti. Dar e bine că au fost greşeli personale pe care putem să le corectăm în perioada scurtă şi imediat următoare până la jocul cu Mioveni. Una peste alta, am putut să vedem nivelul la care suntem în acest moment. Am suferit puţin la prospeţime, normal, atâta timp cât miercuri seara am jucat un meci foarte tare în Ungaria iar majoritatea titularilor de azi au jucat 90 de minute şi miercuri”.

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): ”Un joc bun de pregătire, aşa cum am spus şi aseară, împotriva unei colege de serie şi a concitadinei noastre, ASU Politehnica. Le doresc mult succes, să dea Dumnezeu să ne îndeplinim obiectivele, şi noi, şi ei. Suntem aproape de ritmul de joc, sperăm să îmbunătăţim ce avem de îmbunătăţit, pentru că ne aşteaptă o primă etapă de foc, întâlnim în deplasare o echipă care şi-a anunţat intenţiile la promovare. Cu un antrenor foarte bun, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Multe transferuri. Încercăm să începem cât mai bine campionatul. Sper ca Stoi, Fotescu şi Monea să-şi revină cât mai repede în urma accidentărilor din aceste două meciuri. Monea şi-a revenit şi a jucat astăzi, Stoi a fost cusut având arcada spartă, iar Fotescu acuza o lovire la gleznă, are o contuzie, ambii au ieşit accidentaţi. Suntem o echipă mică, inimoasă, care are nevoie de tot lotul. De astăzi vor avea două zile libere, că au avut o săptămână încărcată, cu trei meciuri consecutive. Şi de marţi vom intra la normal cu antrenamente pe linie dreaptă în vederea meciului de la Piteşti”.

”Am crescut faţă de celelalte meciuri, dacă e să facem o comparaţie cu ritmul de joc pe care l-am avut cu Reşiţa sau cu cei dinaintea lor, de ligă inferioară. Sigur că oboseala de la cantonament uşor, ușor se duce şi intrăm într-un ritm de competiţie. Sperăm ca acest ritm să ne ţină cât mai mult, să fim într-o formă sportivă bună, căci doar aşa ne putem bate cu celelalte echipe”, a mai semnalat Pelici.

Întrebat dacă este un avantaj că Ripensia va juca abia marţi la Pitești, la încheierea etapei I, prima din august, pe 6 ale lunii, Pelici a mai zis: ”Nu ştiu dacă este un avantaj, sigur este că ştiu toate rezultatele, dar nu este nici un avantaj…”

Întrebat de juniorul Călin Tudor, dacă va rămâne în continuare la echipă, Pelici a răspuns: ”Eu mi-aş dori să rămână, căci e un jucător cerebral, cu stăpânire de sine, are ştiinţa jocului, poate să acopere două poziţii şi în primul rând e jucător sub vârstă. Ne poate ajuta, suferim aici. Anul trecut am stat bine cu Dumiter, acum trebuie să găsim soluţii. Îmbucurătoare e evoluţia lui Chera de astăzi , chiar dacă l-am certat”.

Întrebat și despre noul campionat, dacă Rapidul este favorită, Pelici a mai spus: ”Va fi o luptă mare pentru noi, dar încercăm. Dar și celelalte, dintre cele care și-au anunțat intenția de promovare, probabil că unele dintre ele se vor dezumfla dacă nu vor reuși să stea în obiectiv. Vor începe alte probleme și de asta poate vom putea profita noi, care ne propunem să facem pași mărunți, dar siguri. Eu v-aș propune o altă echipă care e de urmărit. Turris, unde e Erik Lincar. Din punctul meu de vedere, e o candidată la promovare”.

Fotografii realizate de Iosif Canea
The post ASU Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara 1-3 (1-2): FOTO + declarații Petruescu, Pelici appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*