Atac dur! Claudiu Buciu, primarul Lugojului cere demisia lui Alin Nica, președinte al PNL Timiș și al C.J.T, din fruntea liberalilor timișeni

Lugojul a demonstrat încă o dată, prin rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 6 decembrie, că a devenit principalul bastion al județului Timiș.
Asta, pentru că Timișoara și-a dovedit încă o dată neputința în fața celor de la USR PLUS, motiv pentru care Claudiu Buciu, primarul Lugojului și președintele filialei locale liberale să ceară astăzi, public, demisia conducerilor PNL Timiș și Timișoara.

”PNL Timiș are nevoie urgentă de altă conducere. La fel și PNL Timișoara. Din păcate, am avut dreptate, în ciuda lipsei mele de experiență. Sunt un om deschis care înțelege mereu nevoia de schimbare, dar doar atunci când este necesară nu și atunci când unii vor doar funcția altora. Am înțeles, destul de repede, că toată lupta echipei Nica-Groza (n.r: ultimul, primar al orașului Sânnicolau Mare), pentru schimbarea domnului Robu de la conducerea PNL Timiș nu avea nicio legătură cu interesele legitime ale PNL și nicidecum cu interesul public. Limbajul suburban folosit de cei doi, ori vocea ridicată, pentru mine, au fost un semnal suficient de clar că PNL va intra pe mâna unora cu o agendă similară cu cea a PSD. Incapabili să înțeleagă ce este politica subordonată interesului public, adică politica pe care și-o doresc cetățenii, cei doi, chiar și după ce le-a fost oferită cadou filiala, au rămas în priza conflictului nesfârșit, cu oricine. Au măcelărit și divizat inutil partidul chiar în fața unei bătălii extrem de importante pentru viitorul României: alegerile parlamentare. Ce-au mai înțeles ei? Că, electoral – dar din nou greșit – ar fi bine să se bată cu actualul primar al Timișoarei… adică cu USRPLUS, singura formațiune cu care știam deja că urma musai să facem guvernul. Ce n-au vrut ei să facă? N-au vrut să lupte cu PSD, adică cu ei înșiși. Și iată că am ajuns aproape de PSD, deocamdată doar ca rezultat politic, iar în curând, dacă nu se schimbă nimic, sunt mai mult decât convins că nu vom conduce județul foarte diferit de cum a făcut-o PSD-ul. De partid nu mai vorbim. Rezultatele vorbesc de la sine. Nica a câștigat alegerile locale însă nu a ajutat cu nimic PNL-ul, pentru că electoratul “l-a mirosit repede”. Faptul că nu Nica conduce filiala, ci vorbele multe și fără rost ale lui Groza, ne-a adus rezultatele dezastruoase de aseară. Prefer să fiu sincer, oricât de dureros ar fi. Anvergura domnului Nica nu poate acoperi nevoile firești ale PNL, un partid cu o istorie mult prea pretențioasă, pentru ceea ce ne poate oferi Nica sau Groza sau ambii la un loc.

Bâlbâielile în negocierile cu USRPLUS și lipsa de coerență publică legată de acest subiect, nu ascund decât interesul celor doi pentru poșorul de bani publici de la Consiliul Județean pe care ar vrea să-l gestioneze la întuneric tocmai cu firmele care întind asfaltul de zor în ogrăzile lor, adică exact cu finanțatorii lor personali și cu cei care și-au impus odraslele pe listele PNL pentru aceste alegeri parlamentare. Mai pe scurt, ne-au crezut pe toți proști și sub stindardul luptei (stupide) cu USRPLUS au încercat să-și rezolve viitorul personal. Electoratul PNL nu este electoratul PSD, iar strategia de comună n-a mers la Timișoara, oraș cu ținută și pretenții cu adevărat europene. În încheiere, pentru ca rezultatul acestor alegeri ne dezonorează pe toți și pentru că sunt convins că echipa care a distrus filiala nu va pleca din bun simț sau din respect pentru colegi ori pentru electoratul PNL, le solicit să-și dea demisia și să plece așa cum au venit din viața politică a partidului (fără a fi aleși). Să demonstreze domnul Nica, timișenilor în primul rând și liberalilor în al doilea rând, că va fi un bun președinte de Consiliu Județean și apoi poate va putea fi reevaluat de către cetățeni și de către electorat. Deocamdată a arătat că sub comanda lui Groza a jucat doar meciuri în interes personal dezamăgind pe toată lumea. Consider că filiala trebuie să se reorganizeze sub conducerea altor colegi. Și mă gândesc la două propuneri: Marilen Pîrtea – președinte al PNL Timiș și Raul Pătrașcu – președinte al PNL Timișoara, urmând ca alegerile interne să decidă structura de conducere definitivă a PNL Timiș, pentru următorii patru ani. Felicitări tuturor colegilor, care au obținut rezultate bune”, a transmis Caludiu Buciu.

Edilul șef al Lugojului nu este la prima ”ieșire” publică în care își arată nemulțumirea vizavi de actuala conducere a PNL Timiș și PNL Timișoara.

Înaintea începerii campaniei electorale, acesta l-a acuzat pe șeful Consiliului Județean că a ”făcut jocurile” pentru lista de candidați la Camera Deputaților, neoferind Lugojului nici un loc eligibil pentru accederea în Parlamentul României.

Articolul Atac dur! Claudiu Buciu, primarul Lugojului cere demisia lui Alin Nica, președinte al PNL Timiș și al C.J.T, din fruntea liberalilor timișeni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*