Atacanții și-au făcut treaba în amicalul din Ungaria: Szeged 2011 – UTA 0-3

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a făcut prima și ultima repetiție înainte de meciul cu Viitorul Constanța, primul din cadrul returului Ligii 1. Acesta se va disputa exact la o săptămână de la amicalul pe care arădenii l-au câștigat astăzi, fără probleme, în Ungaria cu divizionara secundă Szeged 2011. Pe terenul doi al bazei sportive din orașul maghiar lipit de arena de aproape 9000 de locuri inaugurată în 2019, UTA s-a impus la scor de neprezentare, prin reușitele lui Roger jr. Hora și C. Rus.

Chiar și fără Buhăcianu și Tescan, infectați cu COVID, Laszlo Balint a putut folosi două formule distincte de joc. Cu excepția lui Simo Ropumpoulakou, pentru care arădenii caută de zor dublură pe piața de transferuri, utiștii și-au împărțit minutele pentru o evoluție pozitivă în fața unei echipe, totuși, modestă.

Folosit în avanposturi alături de Hora, brazilianul Roger jr. a marcat după 11 minute primul său gol în „alb-roșu”. Fostul campion al Letoniei cu Riga a reluat în poartă respingerea portarului la șutul lui Oroian.  UTA a continuat să atace și, 7 minute mai târziu, a găsit și golul doi. De data aceasta, juniorul din banda stângă, Denis Rusu, a tras spre poartă, Hora a stopat balonul și a trimis simplu, din mijlocul careului, pe lângă Takacs.

În minutul 23, maghiarii aveau să aibă ghinion la singura lor fază de poartă din întreg meciul. Gajdos a scăpat în dreapta, a tras în cros, dar bara l-a salvat pe Iacob. În rest, arădenii au controlat autoritar tot restul primei părți, dar pe tabelă au mai punctat doar în debutul actului secund.

Mai precis, s-a întâmplat la două minute de la reluare, când nou-intratul Cipri Rus a recuperat un balon din piciorul unui fundaș advers, l-a driblat scurt pe acesta, a pătruns până pe linia de 6 metri și a înscris pentru 3-0. Tot căpitanul „Bătrânei Doamne” a avut șansa „dublei”, dar a reluat în bară, din numai 7 metri, la pasa lui Bustea.

Debut cu ghinion pentru Albert Voinea la UTA și asta pentru că fostul golgheter al ligii secunde s-a accidentat la genunchiul piciorul stâng după ce a finalizat pe lângă poartă pasa bună a lui Roșu. Astfel, atacantul de 28 de ani a fost înlocuit după nici 30 de minute de la intrarea pe gazon cu Hrezdac, care a jucat primele sale minute după 10 luni de pauză cauzată de operația de ligamente.

Antrenamentul cu joc poate fi considerat reușit pentru arădeni, pe un teren foarte bun în țara vecină, dar – fără doar și poate – vineri, 15 ianuarie, de la ora 17, va avea în față o echipă a Viitorului mult bună decât formația de pe locul 14 a diviziei secunde maghiare.

UTA (prima repriză): Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Roumpoulakou – D. Rusu, Vorobjovas, Albu, Oroian – Roger Jr., Hora. 

UTA (repriza a doua): Balauru (75 Mociu) – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Antal, Vorobjovas (60 Isac), N. Roșu, Miculescu – C. Rus, Hora (60 A. Voinea)

Szeged: Takacs – Gazdos, Dobos, German, Simon, Rozsanegyi, Bito, Deak, Pezovic, Odor. Au mai jucat: Varga – Acuanyi, Dobrovsky, Geczzi, Lestyan, Harunna, Bojtos, Ilpps, Moga

0
0

Articolul Atacanții și-au făcut treaba în amicalul din Ungaria: Szeged 2011 – UTA 0-3 apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*