Atentat groaznic. Baie de sânge, bomba a fost plasată într-un autobuz în care se aflau multe femei şi copii. Doisprezece persoane au fost ucise  şi alte cinci au fost rănite.

Atentat groaznic. Baie de sânge, bomba a fost plasată într-un autobuz în care se aflau multe femei şi copii.

Doisprezece persoane au fost ucise  şi alte cinci au fost rănite.
Doisprezece civili au fost ucişi în explozia unei bombe plasate într-un autobuz la intrarea în oraşul şiit sfânt Kerbala din Irak, informează AFP.

„Doisprezece civili au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi în explozia unei bombe, vineri seara, într-un autobuz în  Kerbala”, conform anunţului conducerii serviciului de sănătate al localităţii situate în centrul Irakului.

Potrivit sursei citate, printre victime se află femei şi copii. La locul atacului au fost desfăşurate imediat forţe de ordine.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat. În ultimii ani, atentatele s-au rărit la Kerbala, dar celule clandestine ale grupării Stat Islamic continuă să organizeze atentate care îi vizează în special pe şiiţi.

Pe 10 septembrie, sute de mii de şiiţi veniţi din lumea întreagă, în special din Iranul învecinat, au venit în pelerinajul Ashura la Kerbala, eveniment religios ce comemorează martiriul imamului Hussein, figura fondatoare a islamului şiit.

La sfârşitul lunii octombrie, Irakul aşteaptă milioane de noi pelerini pentru Arbain, sărbătoare ce marchează încheierea perioadei de doliul Muhharam de 40 de zile, început la Ashura.

Ceremoniile prilejuite de Arbain au fost de mai multe ori întunecate în trecut de atacuri din partea grupărilor sunnite extremiste.

Acesta este cel mai important pelerinaj şiit din lume şi unul din adunările religioase cele mai impresionate care aduce împreună, anual, aproximativ 15 milioane de credincioşi. Sursa: romaniatv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*