Atenție, fraudă electorală! Boldea încearcă să păcălească lugojenii cu noi lucrări de reabilitare în plină campanie electorală

Claudiu BuciuCel puțin jenantă strategia administrației PSD, aceea de a demara o multitudine de lucrări în speranța că va păcăli lugojenii să le mai acorde un mandat de patru ani, după ce timp de patru ani nu au făcut aproape nimic pentru Lugoj.

Pentru că mandatul 2016 – 2020 este aproape un mare zero și în afară de deschiderea ștrandului municipal, și acela funcțional doar parțial, fără tobogane sau locuri de joacă, reabilitatea unor clădiri și o parte a Pieței Drăgan, nu este nimic de menționat.

Motiv pentru care, cu doar 23 de zile înainte de alegeri, Francisc Boldea a deschis mai multe fronturi de lucru, primul fiind centrul pietonal Mocioni.

Investiție care a fost anunțată că se va finaliza în luna decembrie 2020, o minciună a lui Boldea contrazisă de constructor, care a menționat că lucrările vor fi gata în noiembrie 2021.

Cum disperarea pentru un nou mandat, al patrulea în fruntea Lugojului, deși are 72 de ani, fiind unul dintre cei mai vârstnici candidați pentru cârma unui municipiu în România, este mare, Francisc Boldea a dat ordin pentru începerea a două noi lucrări, reabilitarea Galeriei Pro Arte, un alt proiect care stă de mai bine de patru ani și modernizarea cartierului Herendești – Bocșei, lăsat în paragină în toate cele trei mandate de până acum.

La acestea se mai adaugă și faptul că echipe ale Elba lucrează din plin la refacerea iluminatului stradal, astfel încât totul să convingă alegătorul lugojean să pună ștampila pe cei trei trandafiri, în loc de tradiționalul ”cuțit în spate!”.

Lucrările de modernizare a clădirii care adăpostește Galeria ”Pro Arte” se vor desfășura pe o suprafață de 349,74 mp. Se modifică dimensiunile de goluri de trecere și se renunță la o ușă interioară și la pereții subțiri astfel încât se mărește spațiul interior. Vor fi refăcute finisajele interioare iar galeria va avea o formă boltită.
Încălzirea va fi în pardoseală iar tavanele vor fi aparente. La exterior se vor înlocui toate ferestrele și ușile cu elemente de tâmplărie din lemn triplu stratificat. Se va crea o nouă ușă de acces din exterior în spațiul galeriei.

Cealaltă lucrare este reabilitarea prin asfaltare cu fonduri de la bugetul local a străzii Herendeștiului, stradă ce străbate acest cartier, una dintre străzile circulate din oraș și aflată în prezent într-o stare precară.

”Începând de săptămâna viitoare vom interveni pe această stradă pe o lungime de 1841 m cu un strat de legătură din asfalt de 6 cm și cu un strat de uzură de 4 cm. Legătura se va face printr-un strat de geocompozit textil. Acolo unde piatra cubică este deteriorată vom interveni pe 50 de cm în adâncime cu un strat de 30 cm de fundație din balast și unul de 20 cm de piatră spartă. Lățimea de lucru este de 7 m. Este prevăzută și execuția a două podețe transversale pentru captarea apelor, podețe ce vor fi executate cu dale, respectiv 8 elemente de 1,2 m fiecare”, declară primarul Boldea.

Curios este că în 2008, Francisc Boldea contesta modul de lucru al administrației de atunci, acuzându-l pe Martinescu că asfaltează mereu înainte de alegeri. Acum însă, în goana după voturi, Boldea face același lucru.

Articolul Atenție, fraudă electorală! Boldea încearcă să păcălească lugojenii cu noi lucrări de reabilitare în plină campanie electorală apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*