Atenție, reapar cazurile de Covid la Lugoj! Pacienți grav bolnavi, internați la ATI

Infectările cu temutul virus au reapărut la Spitalul Municipal din Lugoj, după ce luna trecută nu s-a mai înregistrat niciun pacient internat.
După ce în toată luna iulie, la Spitalul Municipal din Lugoj nu a fost internat nici un pacient cu Sars Cov 2, la ora actuală, din păcate, cazurile au reapărut.
Mai mult, s-au înregistrat și două cazuri serioase, care au necesitat internarea a doi dintre pacienți la Secția de Anestezie – Terapie Intensivă a spitalului lugojean.

Prima a fost o femeie în vârstă de 79 de ani, care la ora actuală este într-o stare mai bună. După ce a fost internat cu suspiciune severă, un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost confirmat ca pozitiv și internat la ATI miercuri, 18 august.

Directorul SML, dr. Ionuț Cocoș, spune că la secția de Boli infecțioase sunt internați alți trei pacienți, din Lugoj și din satele din jur. Primul caz a fost înregistrat de săptămâna trecută (luni, 9 august).

Reapariția cazurilor de infectare cu noul coronavirus la Lugoj este în tendința de pe plan național. Dacă este vorba sau nu despre noua tulpină ”Delta” nu se știe, diferența între tulpini făcându-se doar prin secvențiere.

În timpul perioadei de maximă urgență, Secția de ATI de la Spitalul Municipal Lugoj a avut opt paturi. Printr-o intervenție la DSP a directorului Ionuț Cocoș, numărul de paturi a fost aprobat la cinci, în perioada de reducere a numărului de cazuri. În situația creșterii numărului de infectări, foarte posibilă în această toamnă, numărul paturilor disponibile la ATI Lugoj ar putea reveni la opt.

Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” a devenit, în mod oficial, spital de suport pentru bolnavii infestați cu noul coronavirus în luna martie a anului 2020. În această calitate, a primit două finanțări de la Guvernul României, una de un milion de euro și alta, recentă, de 5,3 milioane de euro.

Articolul Atenție, reapar cazurile de Covid la Lugoj! Pacienți grav bolnavi, internați la ATI apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*