Atenție scouteri, la Voința Snagov găsiți tineri fotbaliști talentați!

Scriam mai zilele trecute despre Școala de Fotbal a fostului portar Eugen Nae, condusă, în realitate, de antrenorul Stan Cristache Laurențiu, un tehnician dedicate, cu multă putere de muncă. Și tehnicianul avea să ne demonstreze cu fapte, că la fotbal se pricepe cel mai bine, la lucrul cu copii de diferite vârste.

”De 5 ani pregătesc și grupele de junior de la Voința Snagov – am început cu Republicanii de la U17, iar acum în club există peste 100 de copii și junior, la categoriile U17, U15, U13, U11. Eu am grupa U15, am adus copii crescuți la Periș, la Școala de Fotbal Eugen Nae, am mai găsit aici câțiva junior născuți în 2007 și a ieșit o echipă extrem de puternică. Am fost cu copiii aceștia și la selecție, la lotul zonal Ilfov, unde am jucat de două ori cu selecționata din București.

Recunosc, am în această perioadă un program destul de încărcat – pe lângă postul de la Școala Eugen Nae, unde trebuie să fac de toate, pentru că sunt singur, antrenez, iată, și la Voința Snagov, și mai urmez și cursurile Școlii de Antrenori! Dar nu mă plâng, le fac pe toate cu mare bucurie, sunt pasionat de fotbal și-mi place să lucrez cu tinerele talente.
Și trebuie să vă spun că am acum o generație de excepție – poate fi și o laudă asta, recunosc, însă am pe ce mă baza. Și atrag atenția celor ce caută tineri de perspectivă că am la Voința Snagov talente autentice, pe care îi văd la echipe mari. Și vreau să-ncep cu Iacov Coadă, un portar de excepție; apoi cu Florin Croitoru, un mijlocaș care poate juca și pe stânga, și pe dreaptă; mergem mai departe, la Cristian Nedelcu, și el un foarte bun coordinator; și tot la mijloc îl am pe Vasile Solcan, iar pe fundul terenului, în apărare, l-am crescut pe Alexandru Coadă, un fundaș central cu veleități de libero.

Ei sunt copii de perspectivă, care au învățat știința jocului – din păcate, noi, aici, la Voința nu avem continuitate – îi ținem până la 16 ani, după care, dacă au norocul să-I vadă cineva, bine, dacă nu, se pierd atâția ani de muncă. Am mai vorbit și eu stânga, dreapta, cu antrenori de la echipe de seniori, am mai dat zeci de tineri mai departe, de-a lungul anilor, însă asta este o muncă grea, îți trebuie timp și posibilități să faci prezentări la echipe mari. Poate cu noua conducere de la Asociația Județeană de Fotbal să primim un ajutor în acest sens, adică să se facă selecții mai des, iar copiii noștri să fie văzuți mai bine”, așa a grăit Stan Cristache Laurențiu, un tehnician care-și duce viața pe dreptunghiul verde, între două cluburi din Ilfov și Școala de antrenori de la București.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*