Atipic

Postul de președinte al Federației Române de Fotbal trezește ambiții nebănuite. În timp ce Răzvan Burleanu pare liniștit și sigur pe el, Ionuț Lupescu, principalul contracandidat, se confruntă cel puțin la prima vedere cu o problemă ce ține se statutul FRF, și anume ca fiecare candidat să aibă cel puțin doi de activitate din ultimii cinci în structurile Federației. Curios este faptul că această modificare în statut survenită în urmă cu doi ani a fost votată de plen, dar necunoscută de cei care-l susțin pe Lupescu. Cum acesta a activat în structurile UEFA, un for diriguitor al FRF, este suficient pentru a se depăși această problemă.

Din cauza intemeperiilor survenite în ultima săptămână, etapa de play-off și play-out a fost amânată, iar atenția a fost îndreptată spre meciurile din Cupa României. Această competiție, care în alte țări beneficiază de respectul cuvenit, la noi este privită de majoritatea echipelor ca o corvoadă. Totuși înfrângerea FCSB la Sibiu în fața unei echipe din liga secundă nu are nici o scuză, iar motivele invocate de George Becali nu au consistență. Mai mult, mai marii FCSB-ului au minimalizat meritele învingătorilor, jignindu-i pe alocuri. Ultimele evoluții ale bucureștenilor au demonstrat că echipa este supralicitată și este departe de o valoare ridicată.

Numirea lui Florin Bratu în postul de antrenor la Dinamo nu a schimbat mai nimic evoluția echipei. S-a dovedit acest aspect în partida de Cupă cu Universitatea Craiova, când a fost fără învinsă fără probleme. Anumite cluburi din liga întâi solicită arbitri străini pentru a conduce partida din ultima parte a competiției. S-a mai încercat acest lucru în urmă cu câțiva ani, fără realizări semnificative, doar o cheltuială în plus mai ales când echipele se plâng de lipsa resurselor financiare.

Antrenorul Leo Grozavu continuă să arunce săgeți otrăvite, susținând că echipa ACS Poli nu este pregătită fizic și tactic. Această echipă, așa nepregătită cum este, a reușit o performanță greu de egalat, reușind să evite retrogradarea, plecând în campionat cu un deficit de 14 puncte.

Fidel principiului „ubi bene, ibi patriaˮ, Ionuț Popa a revenit la UTA pe post de director tehnic. A fost primit cu ostilitate de suporteri, chiar dacă el este plin de bune intenții. Atmosfera este tensionată și numai de acest lucru nu are nevoie mai ales echipa pe care o așteaptă un meci dificil pe teren prorpiu cu echipa Hermannstadt Sibiu.

Lumea fotbalistică din vestul țării este de ieri mai săracă prin plecarea dintre noi a lui Emerich Hirmler. El a fost și rămâne un exemplu de seriozitate și cumsecădenie. A evoluat la UTA, Vagonul Arad și Strungul Arad, jucând un sezon și în Ungaria.

 

The post Atipic appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*