Atleţii juniori de la CSŞ Ploieşti, campioni ai României la tineret

Vineri și sâmbătă, stadionul Cluj Arena a găzduit întecerile Campionatelor Naționale de Atletism pentru categoriile seniori și tineret, în aer liber. La concurs au participat aproximativ 400 de sportivi, iar printre cei care s-au remarcat s-au numărat şi elevii profesorilor Maria Andrei şi Florin Andrei, de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti.
În prima zi a competiției, atletul junior Andrei Niculiță, pregătit de profesoara Maria Andrei, a reușit, după o cursă spectaculosă în proba de 400 m, să obțină, cu timpul de 47.22 sec., medalia de bronz la tineret. Dar, cel mai important pentru tânărul atlet ploieştean a fost faptul că, prin timpul realizat, şi-a îndeplinit baremul de participare atât la Campionatul European U20, de la Tallin (Estonia), cât şi la Campionatul Mondial U20, de la Nairobi (Kenya), care vor avea loc în iulie, respectiv august. În acest moment, Andrei Niculiță are a opta performanță europeană la U20, la proba de 400 m!
A doua zi, juniorii pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, Ruben Chivi, David Gudi, Eduard Chivi, Andrei Niculiță, au avut o prestație deosebită în proba de ștafetă 4 x 400 m, oprind cronometrul la timpul de 3:15.20 min., devenind campioni ai României la tineret, dar obţinând, totodată, şi medaliile de bronz la seniori.
Datorită acestor rezultate deosebite, atleții de la CSŞ Ploiești, Andrei Niculiță și David Gudi (48.68 sec., la 400 m), însoțiți de profesoara Maria Andrei, au fost convocaţi în echipa națională U20 a României pentru Campionatele Balcanice de la Istanbul (Turcia), care vor vea loc în perioada 12 -13 iunie. Andrei Niculiță va reprezenta echipa României în proba de 400 m și de ștafetă 4 x 400 m, iar David Gudi va fi coleg cu acesta în proba de ștafetă 4 x 400 m.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*