ATP Cup, o avanpremieră a sezonului masculin de tenis!

Începând cu primele zile ale săptămânii viitoare, orașul Australian Melbourne devine punctual de atracție al tenisului mondial masculin – și nu vorbim de Openul de la Antipozi, care va porni la drum pe 8 februarie, ci de ATP Cup, o competiție pe națiuni, care adună la fileu cei mai buni tenismeni din lume.

Calificarea celor la ATP Cup s-a făcut pe baza clasamentului jucătorului numărul unu al fiecărei țări – au intrat în atenție 11 națiuni, Australia primind un wild card, din partea ATP, ca țară organizatoare. Fiecare echipă va putea avea maxim 4 jucători și minim 3, care vor juca două partide de simplu și una de dublu. Deja există o experiență printre cei care au pus la cale turneul, anul acesta fiind a doua ediție care deschide drumul jucătorilor profesioniști, în noul sezon. Succesul de casă din 2020 (care a dat câștig de cauză Serbiei, 2-1 în finala cu Spania) a fost unul surprinzător de mare, atât printre competitori, cât și printre spectatori, care, atenție!, vor avea acces în arena, cu respectarea unor reguli medicale, firește.

Festivitatea de tragere la sorți, pentru alcătuirea grupelor și desemnarea primilor tenismeni care vor intra la fileu, a fost susținută de fostul jucător australian Todd Woodbridge, ajutat fiind de Mark Philippoussis, John Ftzgerald, Jim Courier și Mark Petchey. Statele câștigătoare ale grupelor vor merge în semifinale knock-out, apoi în cele două finale, care vor încheia a doua ediție a ATP Cup.Iată ce au decis sorții:

GRUPA A
– Serbia, condusă de numărul 1 ATP Novak Djokovic
– Germania
– Canada

GRUPA B
– Spania, din care nu lipsește Rafael Nadal
– Australia
– Grecia

GRUPA C
– Austria, în frunte cu Dominic Thiem
– Italia
– Franța

GRUPA D
– Rusia, comandată de Daniil Medvedev
– Argentina
– Japonia
Competiția va avea loc pe terenurile de la Melbourne Park, în perioada 1 – 5 februarie, biletele urmând urmând să fie puse în vânzare începând cu săptămâna viitoare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*