Attila Brosovszki e noul manager general al UTA-ei: „Există o greutate a numelui, voi face tot posibilul să mă ridic la nivelul așteptărilor”

UTA se întărește și la nivelul conducerii administrative cu un nume de rezonanță în istoria clubului arădean. Attila Brosovszki, nepotul lui Ladislau Brosovszky, golgeterul all-time al „Bătrânei Doamne” a devenit noul manager general al grupării „roș-albe”. Fostul poloist îi ia locul în organigrama clubului lui Codru Grădinariu, cel care a făcut un pas înapoi după ce a fost trimis de DNA în judecată, în așa zisul caz „Valiza 2”, alături de Claudiu Drăgan, directorul de competiții al utiștilor.

Grădinariu: „Întotdeauna clubul UTA a făcut pași în față”

„Întotdeauna clubul UTA a făcut pași în față, s-a dezvoltat mereu, iar cooptarea unor persoane tinere, capabile, energice cum este Atti Brosovszki face parte din strategia noastră.  Interesul clubului UTA întotdeauna va prima în fața oricărei persoane, indiferent de numele ei”, ne-a mărturisit Codru Grădinariu, care, din informațiile noastre, va rămâne cu o funcție executivă în club. De altfel, de la începutul acestui an, fostul mijlocaș a avut în special atribuții legate de scounting la gruparea arădeană.

A făcut parte din generația de aur a poloului arădean și are experiențe manageriale la baschet și rugby

Attila Brosovszki (47 de ani) provine din familia unui nume-simbol al UTA-ei, fiind nepotul marelui „Gioni” Brosovszky, cel mai bun marcator din istoria grupării emblemă a Aradului. Tatăl său, Tiberiu, a fost și el unul din fotbaliștii importanți ai Aradului, iar bunicul său, Antoniu Brosovszki, a rămas în istorie drept autorul primului gol din istoria „Bătrânei Doamne”.

La rândul lui, Attila  are un trecut sportiv remarcabil, făcând parte din cea mai bună generație din istoria echipei de polo a Astrei Arad, vicecampioană națională, medaliată cu bronz și participantă în cupele europene în a doua jumătate a anilor 1990. Apoi a devenit arbitru internațional de polo pe apă, iar, în paralel, a acumulat o vastă experiență din postura de conducător. A fost team-managerul echipei de baschet feminin CSM Târgoviște, pe care a condus-o de două ori spre titlul de campioană națională, după care, între 2014 și 2020, a fost managerul general al rugbiștilor de la Timișoara Saracens. Alături de aceștia a cucerit de trei ori campionatul României și Cupa României și a participat în competiții europene de anvergură.

Brosovszki: „ A fost un an bun în Liga 1 pentru UTA, dar e normal să tindem mai sus”

De astăzi, Brosovszki e noul team manager al UTA-ei, deși negocierile au demarat cu ceva timp în urmă. „Am avut primele discuții cu domnul Alexandru Meszar încă de anul trecut, dar acestea s-au concretizat doar acum. E clar că există această greutatea a numelui, iar eu voi face tot posibilul să mă ridic la nivelul așteptărilor. Bineînțeles, realizările unchiului meu au fost extraordinare, e o legendă a clubului, eu, însă, sper să am realizările mele pe partea de management. Baschet, rugby, fotbal, până la urmă e tot sport, diferențele nu sunt mari când vine vorba despre management. Pe de altă parte, e clar că sportul rege are particularitățile sale și o să mă conectez cât mai repede la ele. Astăzi nu vă pot spune ce voi face sau ce aș dori să fac în primul și în primul rând la UTA, trebuie să mă familiarizez cu ceea ce înseamnă clubul din punct de vedere managerial și mă voi pune la treabă. Peste câteva zile se întoarce echipa la treabă, trebuie să-i asigurăm toate condițiile să performeze. A fost un an bun în Liga 1 pentru UTA, dar e normal să tindem mai sus. Cu o singură excepție, am văzut toate meciurile UTA-ei din sezonul trecut, iar pe stadion am fost de două ori. La meciul cu Chindia, adică la prima victorie de pe teren propriu pe <<Francisc Neuman>> și la eșecul dur cu Astra. Am și abondament ca toți suporterii, mi-l voi și reînnoi chiar dacă de astăzi am și funcție oficială la club”, ne-a mărturisit Atti Brosovszki

Totodată, clubul UTA a făcut publică organigrama clubului începând de astăzi și anume:

– Florian Voinea – președinte

– Attila Brosovszki – manager general

– Dorin Stana – team manager

– Cristian Păcurar – director Academie

– Ioan Herman – coordonator tehnic Academie

 

0
0

Articolul Attila Brosovszki e noul manager general al UTA-ei: „Există o greutate a numelui, voi face tot posibilul să mă ridic la nivelul așteptărilor” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*