Au apărut oficial două noi ocupaţii

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a primit aviz favorabil de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pentru introducerea în COR (Clasificarea Ocupaţiilor din România) a două noi ocupaţii – specialist pentru relaţia cu investitorii şi director pentru relaţia cu investitorii.
Potrivit unui comunicat al organizaţiei, remis AGERPRES, ARIR a iniţiat acest demers în 2019 şi a realizat o analiză detaliată cu privire la necesitatea introducerii celor două profesii în COR.
„Astfel, au fost identificate peste 500 de companii pentru care se recomandă să existe o astfel de poziţie (companii listate pe Piaţa Reglementată a bursei, companii listate pe piaţa AERO, companii cu obligaţiuni listate, companii multinaţionale prezente în România, listate pe pieţe internaţionale) şi încă 2.000 de companii nelistate care au mai mult de 10 acţionari. Toţi aceştia ar avea nevoie de o persoană în cadrul organizaţiei care să gestioneze relaţia cu acţionarii săi, activităţi de raportare a rezultatelor financiare şi comunicarea cu părţile interesate”, se precizează în document.
Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR, consideră că prezenţa unui specialist în relaţia cu investitorii în cadrul unei organizaţii contribuie la creşterea atractivităţii companiei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*