Au crescut infectările în Japonia, dar ”Olimpiada va avea loc, oricum”!

Este declarația președintelui Prefecturii Ishikawa, Yoshiro Mori, prefectură care cuprinde și orașul Tokyo, declarație care arată îndrăzneala japonezilor de a se lupta cu virusul și puterea lor de a-și asuma răspunderea, în această bătălie! Iar pentru asta, organizatorii au editat, deja, primul Playbook, un manual cu reguli stricte, pe care toată lumea implicată în acest eveniment, și vorbesc de sportivi, spectatori și toți oficialii, inclusiv personalul auxiliar, trebuie să-l respecte.

În ciuda faptului că spoortivii nu sunt obligați să aibă vaccinul făcut, ei vor intra în Japonia cu un test de COVID-19 negativ. În plus, în paginile acelui Playbook, sportivii sunt avertizați că ar putea fi trimiși acasă de la Olimpiadă, pentru încălcări grave ale protocoalelor de coronavirus, fiindu-le interzise gesturile de îmbrățișare sau să dea mâna cu adversarii, și nu numai. Nici măcar să-și cânte propriul imn, la momentele oficiale, n-au voie!. Și această primă versiune a Playbook-ului se referă și la reprezentanții federațiilor, cât și la trimișii mass-media, care vor să asiste la competiții.

Așadar, la secțiunea Principii, Playbook-ul interzice următoarele:
– Strângerile de mâini
– Îmbrățișările
– Cântatul imnului sau a oricărei alte melodii de încurajare
– Test COVID-19 la fiecare patru zile
– Se interzic sportivilor vizitele în zonele turistice, magazine, restaurante sau baruri
– Sportivii n-au voie nici să petreacă, după diferite evenimente sportive
– Se interzic sportivilor deplasările cu mijloacele de transport în comun, aceștia neavând voie să-și părăsească locul de cazare, decât către locul de antrenament și competiție
– Sportivii nu au voie să facă sex în Satul Olimpic, o activitate abundentă, la toate manifestările de acest gen

Manualul abia ieșit de sub tipar, vorbim de Playbook, avertizează: ”Nerespectarea regulilor poate avea urmări serioase, asupra accesului spectatorilor în tribune, iar sportivii vinovați pot fi chiar scoși din competiție. Va exista un număr mare de ofițeri de legătură, care să urmărească eventualele încălcări ale Playbook – noi anticipăm că nu vor fi multe astfel de derapaje de la regulile noastre, dar dacă cineva se încumetă să încalce aceste reguli, atunci avem și proceduri de urgență”, declara directorul executiv al Comitetului Olimpic Internațional, Cristophe Dubi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*