Au fost la locul şi în momentul potrivit. De aceea se mai numesc şi salvatori!

F. T.

În noaptea de joi spre vineri ( 11/12 martie), pompierii prahoveni au fost alertaţi, în jurul orei 2.30, că pe DN 1 (zona staţiunii Buşteni), un autotren fără încărcătură a derapat, rupând bara de protecţie a şoselei, rămânând suspendat la aproximativ cinci metri deasupra râului Prahova, existând pericolul de prăbuşire. Intervenţia salvatorilor a făcut să nu existe nicio victimă, într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova menţionându-se că „şoferul nu a fost rănit”.
În acelaşi comunicat de presă se mai precizează că „joi seara, în jurul orei 22, echipajele de pompieri au fost alertate că în localitatea Șirna a izbucnit un incendiu la o casă. La faţa locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj de descarcerare. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta într-un dormitor, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătaţi, cuprinzând obiectele de mobilier. Focul a pornit cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă. Salvatorii au reușit să localizeze şi să stingă focul, împiedicând astfel flăcările să se propage la întreaga locuinţă”.
Alarma pentru un alt incendiu a fost dată şi la Câmpina, tot joi, în jurul orei 12.15. La faţa locului au fost trimise două echipaje de stingere şi o ambulanţă. În momentul în care pompierii au ajuns la locul indicat (strada Carol I), incendiul fusese stins de către un pompier care se afla în timpul liber. Tot acesta a scos din apartament şi o femeie, care suferise un atac de panică.
În urma acestor exemple mai este nevoie să scriem de ce pompierii se mai numesc şi salvatori?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*