Au început Jocurile!

Petre Apostol

S-a deschis, în mod oficial, o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Ieri a avut loc ceremonia de deschidere, această ediţie fiind organizată la PyeongChang, în Coreea de Sud. Există pe listele de start şi câţiva sportivi din ţara noastră, însă şansele la medalii ale românilor sunt aproape egale cu zero.
Acest fapt nu este din vina sportivilor, deoarece mulţi dintre ei îşi dau toată silinţa să progreseze şi să ajungă în vârful ierarhiilor. Dar, când eşti nevoit să te lupţi mai mult singur pentru a-ţi construi un viitor, de a atrage sponsori, de a reveni după operaţii, fără o vorbă bună de la „federali”, ceea ce se întâmplă în multe cazuri în sporturile de iarnă de la noi, atunci nu se poate vorbi despre performanţă.
Ar fi nevoie de o altă mentalitate în privinţa abordării sporturilor de iarnă în România pentru a avea succes în acest domeniu. În momentul de faţă, ne mulţumim că încă existăm la Jocurile Olimpice, datorită unor „nebuni” care sunt dispuşi să-şi rişte viaţa pentru a fi acolo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*