Au învins, dar n-au convins

FC Petrolul Ploiești – Sporting Roșiori 1-0 (0-0)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 5.500.
A marcat: Prunescu (50).

FC Petrolul: Bolboașă – Prunescu, Al. Ichim, Olaru – Tudor Saim, M. Chindriș (cpt), Andor (90+2 Lambru), Velisar – Ciocâlteu (68 Cârjan), S. Arnăutu (74 Cl. Tudor), Păun (59 N. Popescu). Antrenor: Romică Ciobanu.
Sporting Roșiori: Bușcă (cpt) – Voicu, Ivănică, Cristil, Al. Târnăcop (78 M. David) – Velică, Ciubuc, Al. Cercel (64 Mohora), Lătea – Brînceanu, N. Voicu (90+2 Urîtu). Antrenor: Alexandru Gheorghe.

Cartonașe galbene: Arnăutu (2), Păun (35), M. Chindriș (78)/Cercel (6), Mohora (88).
Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș) și Alexandru Filip (Timișoara).
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) și Olivian Capră (București).
Jucătorul meciului: Sergiu Arnăutu (FC Petrolul Ploiești).

Petroliștii au pășit cu dreptul în returul Ligii a III-a și păstrează intact avansul de două puncte în fruntea ierarhiei față de principala contracandidată la promovare, FCM Alexandria. Împotriva unei alte echipe din Teleorman, „lupii” au avut nevoie de ceva mai mult de o repriză pentru a-și croi drum către o primă victorie pe deplin meritată, conturată la capătul unui joc în care au controlat ostilitățile, au „desenat” frumos în ofensivă, în special în mitanul secund, dar s-au precipitat adesea în fața porții.
7-bPrima repriză a jocului de debut al găzarilor în 2018 a părut să continue forma nu tocmai convingătoare din ultimele partide amicale. Deși au împins aproape în permanență jocul spre poarta oaspeților, băieții lui Romică Ciobanu s-au „blocat” deseori în ultima treime, spectatorii prezenți pe „Ilie Oană” putându-se „delecta” mai degrabă cu jumătăți de ocazie și o posesie zdrobitoare a favoriților, neconcretizată, însă, pe tabelă. Arnăutu (2) și Păun (35) nu l-au putut impresiona pe fratele mai mic al lui Istvan Kovacs – Szabolcs, delegat pentru această partidă, și s-au ales cu cartonașe galbene în tentativa obținerii unor lovituri de pedeapsă, iar atunci când defensiva teleormănenilor a fost depășită s-a opus portarul Bușcă.
Și nu doar o dată, întrucât aceiași Arnăutu (4) – șut din interiorul careului, după ce l-a „făcut sanie” pe Ivănică – și Păun (27) – execuție de la peste 25 de metri, lateral stânga – l-au găsit la post pe căpitanul formației din Roșiori, de departe cel mai inspirat jucător al vizitatorilor. Cu Tudor Saim activ în banda dreaptă, dar neinspirat la finalizare, și cu Andor și Chindriș, doi jucători robuști la centrul terenului, însă lipsiți de creativitate în preajma careului, Petrolul nu a putut sparge gheața în primele 45 de minute, în care singurele șarje ofensive ale teleormănenilor au venit pe final și l-au avut în rolul principal pe N. Voicu.
După o nouă ocazie a aceluiași Arnăutu (47), care a tras peste dintr-o poziție mai mult decât favorabilă, petroliștii au găsit drumul spre gol la capătul unei faze fixe. Păun a executat la bara a doua o lovitură de colț de pe stânga, apărarea oaspeților și-a luat coordonatele greșite în zona careului mic, iar Prunescu, venit lansat, și-a pus capul la contribuție pentru 1-0, cu toată opoziția lui Bușcă, a cărui paradă s-a petrecut în spatele liniei porții.
Introducerile jucătorilor N. Popescu și Cârjan au oferit un plus de dinamism atacului, dar ocaziile au întârziat să mai apară în ultimele 20 de minute, ploieștenii preferând să lucreze în continuare la posesie, cât mai departe de careul lui Bolboașă. Faultul lui Bucșă (87) asupra lui Cârjan putea prilejui găzarilor o victorie ceva mai clară, dar Cl. Tudor a trimis în bara din stânga goalkeeper-ului advers, iar recitalul ofensiv la care fanii petroliști sperau cu ocazia reluării în campionatul Ligii a III-a mai trebuie să aștepte cel puțin o săptămână.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*