AUDIO – Abonata la banii publici, ANCMRR filiala Lugoj, sta in pozitie de drepti in fata ilegalitatilor primarului Boldea! Reprezentantul acesteia nu stie pentru ce a solicitat bani si nici ce eveniment organizeaza!

Controlul Curtii de Conturi la Primaria Lugoj a scos la iveala faptul ca primarul Boldea a cheltuit ilegal sume consistente din bugetul local, pentru organizarea unor evenimente care sa ii aduca lui si PSD Lugoj un capital electoral suficient pentru a castiga alegerile.Pe langa finantarea balurilor PSD, edilul sef i-a obligat pe subordonatii sai sa faca plati ilegale si pentru organizarea unor evenimente pentru o parte a pensionarilor lugojeni. O parte bine aleasa, fiindca Lugojul are aproximativ 11 mii de pensionari, insa doar 400, aproximativ aceaiasi, participa an de an la aceste evenimente. Suma de 400 este si ea bine aleasa si o regasim la toate evenimentele organizate ilegal din bani publici de primarul Francisc Boldea pentru a-si fideliza o parte a electoratului. Asta in conditile in care majoritatea pensionarilor din Lugoj isi duc traiul cu greu de la o luna la alta si nu au ajuns sa puna vreodata mana pe un bilet pentru a putea participa la astfel de evenimente! Toate aceste aspecte legate de cheltuirea banilor publici pentru au fost consemnate in Raportul Curtii de Conturi si astfel, unii subordonati au refuzat sa isi mai asume prin semnatura plata ilegala pentru organizarea acestor evenimente. Acest lucru l-a determinat pe Francisc Boldea sa recurga la o alta smecherie si sa apeleze la Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere, filiala Lugoj, pe care o finanteaza in fiecare an cu aproximativ 7000 de lei din bugetul local, pentru ca reprezentantii acesteia sa solicite bani pentru “organizarea unui eveniment pentru pensionarii lugojeni cu ocazia sarbatorilor de iarna”.

 

Desi, Agenda actiunilor cultural–educative care beneficiaza de finantare nerabursabila de la bugetul local se aproba la inceputul fiecarui an, Comisia de evaluare s-a reunit de urgenta in luna decembrie si aprobat alocarea sumei de  24.000 de lei pentru organizarea Revelionului Pensionarilor. Pentru ca Sarbatorile de iarna s-au incheiat si nu exista nicio justificare pentru organizarea evenimentului care urmeaza sa aiba loc in luna ianuarie 2018, subordonatii primarului au declarat ca acesta va fi organizat dupa calendarul ortodox de stil vechi! Pe langa aceasta justificare penibila, se pare ca nici reprezentantii ANCMRR filiala Lugoj nu prea au habar la ce s-au inhamat si nici ce eveniment vor organiza, detaliile fiind cunoscute doar de Liviu Savescu, seful Birou Management Proiecte din cadrul Primariei Lugoj.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*