AUDIO – EXCLUSIV / Cristiana „Mongol” Stancu, despre Jocurile Asiei de sporturi in sala si Arte Martiale, in studioul Sport Total FM: „Ambasadorul turkmen in Romania a facut promisiuni pe care nu si le-a tinut”

FOTO: pagina de Facebook „CristiAna Mongol Stancu”

Cristiana „Mongol” Stancu revine in studioul Sport Total FM, in aceasta seara, pentru a ne impartasi din experienta pe care a avut-o la Jocurile Asiei de sporturi in sala si Arte Martiale de la Ashgabat (Turkmenistan), a V-a editie, competitie care s-a desfasurat in perioada 17-27 septembrie.

La start s-au prezentat 62 de natiuni care au format Comitetul Olimpic Asiatic, care au concurat la 21 de discipline sportive, atat olimpice cst si neolimpice.

Artele Martiale au fost in prim-plan, cu 9 stiluri de lupta: Jiu-Jitsu, Kickoxing, Kurash (lupte tataresti), Muay Thai, Sambo, Taekwondo si Lupte (cu 3 stiluri- wrestling, belt wrestling, traditional wrestling).

„Experienta a fost un succes profesional din punct de vedere jurnalistic si asta pentru ca am intampinat foarte multe greutati. Cele 16 zile in Ashgabat au fost ca un meci cu 16 reprize. A fost un meci in care in primele trei reprize, adica primele trei zile, am incasat-o, dupa care am revenit in meci si am reusit sa il castig. In general, cand ajung intr-o situatie noua nu imi fac asteptari, pentru a nu avea dezamagiri.

Am fost incantata de promisiunea ambasadorului de a-mi face lobby pentru a face interviuri cu sportivi si oameni politici de acolo. Asta ar fi fost o super experienta. Am ajuns acolo, iar surpriza a fost de proportii pentru ca locul in care am stat nu era un hotel, ci un fel de camin de nefamilisti. Erau intre 14 si 16 grade in camera, iar afara erau 35 de grade. Trei zile am dormit ca un eschimos. Ambasadorul turkmen in Romania a facut promisiuni pe care nu si le-a tinut. Am reusit sa il contactez, i-am explicat care e problema iar raspunsul lui a fost citez: „Mai rabda o seara si maine rezolv”. Tot acolo am stat. Nu am reusit sa iau niciun interviu, pentru ca nu puteai sa ajungi fizic langa acele persoane. Jurnalistii nu aveau un statut preferential acolo.

Sportivii au fost foarte bine cazati si au avut conditii de acomodare foarte bune, iar mancarea a fost speciala pentru sportivi. Aveau tot ce le trebuia.

Din punct de vedere al organizarii, au fost foarte bine organizati, dar nu stiu cat este meritul Turkmenistanului, ci al companiei engleze care s-a ocupat”, spune Cristiana „Mongol” Stancu.

ASCULTA INTEGRAL

FOTO: ashgabat2017.com

The post AUDIO – EXCLUSIV / Cristiana „Mongol” Stancu, despre Jocurile Asiei de sporturi in sala si Arte Martiale, in studioul Sport Total FM: „Ambasadorul turkmen in Romania a facut promisiuni pe care nu si le-a tinut” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*