AUDIO – EXCLUSIV / Rudel Obreja, in studioul Sport Total FM: „Oamenii care au ajuns la conducerea boxului romanesc il folosesc in interese proprii”

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost prezent miercuri, in studioul Sport Total FM, in calitate de invitat in emisiunea „Fluier final”, moderata de Narcis Drejan.

Rudel Obreja a plecat din fruntea FRBox in noiembrie 2012, dupa ce Federatia Internationala de Box Amator (AIBA) a amenintat ca dezafiliaza federatia romana. Obreja incepuse un razboi deschis cu mai marii boxului mondial inca din perioada Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008.

In luna martie a.c., Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si evaziune fiscala in dosarul „Gala Bute”, decizia nefiind una definitiva.

„Gala Bute a fost cel mai mare eveniment sportiv pe care Romania l-a organizat vreodata intr-o sala. Ce a fost acolo cred ca stie deja toata Romania. Ceea ce a fost in acest dosar este o facatura. Au fost sase ani de zile de teroare psihica in povestea asta. Ce e in boxul romanesc? Sunt oameni pe care eu ii cunosc bine. N-am avut mana buna la unii oameni. Un grup de oameni au ajuns la conducerea boxului romanesc si il folosesc in exclusivitate in folos propriu, material vorbind.

Am castigat bani din Gala Bute, da, i-am evidentitat. Eu nu am nicio acuzatie in dosarul Gala Bute. Sapte acuzatii am avut la inceput, patru dintre ele la fonduri europene, in conditiile in care eu nu eram solicitant de fonduri, ci prestator de servicii. Toate cele sapte acuzatii nu se mai gasesc in dosarul asta. Am fost acuzat pentru evaziune fiscala si spalare de bani, dar am fost achitat pentru spalare de bani. Ei daca nu au putut cu dosarul ala cu sapte acuzatii, mi-au fabricat altceva. Decizia pe fond s-a dat, eu am cinci ani de puscarie pe care trebuie sa ii fac, dar ne judecam in apel acum.

Cu Lucian Bute nu am mai vorbit de patru ani, dar eu nu vreau sa vorbesc despre asta, intrebati-l pe el”, spune Rudel Obreja.

ASCULTA INTEGRAL 

The post AUDIO – EXCLUSIV / Rudel Obreja, in studioul Sport Total FM: „Oamenii care au ajuns la conducerea boxului romanesc il folosesc in interese proprii” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*