[AUDIO] Tunul imobiliar e mai mult pistol cu apă! Achiziția fostei fabrici Textila, amânată în așteptarea unei oferte de preț

Ședința ordinară a Consiliului Local Lugoj a avut în discuție un punct care a suscitat interes, fiind vorba despre achiziția clădirilor și imobilelor fostei întreprinderi Texila, acolo unde municipalitatea lugojeană dorește să organizeze sediul viitoarelor societăți ale consiliului local.
Deși fierbinte, subiectul dezbătut în ședința de consiliu, a ajuns la final la o concluzie comună, propusă de consilierul local Marian Costea, legată de solicitarea unei oferte de preț din partea vânzătorului, care a trimis Primăriei Lugoj o scrisoare de intenție. Este vorba despre Arka Industry Hotel, cea care și-a exprimat intenția de vânzare a celor 70.000 de mp de teren pe care există 35.000 de mp hale industriale.

Discuțiile între aleșii locali s-au referit la cât de oportună este această achiziție, care vor fi costurile de reabilitare a halelor și mai ales care va fi suma oferită de municipalitate.

”Este foarte corect ceea ce spuneți și dvs și de aceea trebuie să existe o consultare în consiliul local, iar comisia nu trebuie să ia nici o decizie în relația cu proprietarul până nu se va discuta. Este o posibilitate, dacă nu se dorește sau se consideră că este prea scump, nu vom cumpăra”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Despre oportunitatea achiziției a vorbit și Daniela Țepeș, care a întrebat dacă nu există variante mai ieftine pentru a construi hale sau spații de garare a autobuzelor electrice.

”Înțeleg necesitatea unui spațiu pentru autobuze și sediile noilor societăți, dar cred că avem și alte spații. Aici mă refer la fostul Liceu Agricol, terenuri pe strada Timișoarei sau altele”, a spus Daniela Țepeș.

Proiectul inițial, care prevedea inițierea procedurilor în vederea achiziționării unor imobile, nu a trecut de vot, asta pentru că se așteaptă oferta de preț a vânzătorului.

Lucru care a mulțumit pe toată lumea, inclusiv pe primarul Claudiu Buciu:

”Eu cred că ar fi o achiziție bună la un preț corect, mult sub cel al pieței. Dacă reușim să ne înțelegem asupra acestui aspect, sunt dispus să le cumpărăm, dacă nu ne înțelegem sub prețul pieței cu mult nu le cumpărăm!”.

 

Articolul [AUDIO] Tunul imobiliar e mai mult pistol cu apă! Achiziția fostei fabrici Textila, amânată în așteptarea unei oferte de preț apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*