Autobergamo Deva s-a distanțat în clasamentul Ligii I la futsal, dar are două meciuri în plus!

Liga I la futsal a bifat în ultimul week-end și în prima zi a acestei săptămâni al treilea turneu din noul sezon, turneu în cadrul căruia s-au disputat etapele a 7-a, a 8-a și a 9-a.

După Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, caravana Ligii I s-a mutat la Târgu Secuiesc. Turneul a început cu un super-derby, confruntarea dintre Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc, două dintre principalele candidate la titlul de campioană în acest sezon.

Partida, deosebit de spectaculoasă, s-a încheiat la egalitate, 5-5.

Pentru Autobergamo Deva au urmat două victorii, cu Luceafărul Buzău și cu FK Odorheiu Secuiesc. Profitând de faptul că Imperial WET Miercurea Ciuc nu a mai disputat la Târgu Secuiesc decât restanța cu KSE, meci contând pentru etapa a 4-a, Autobergamo Deva s-a distanțat în clasamentul Ligii I față de principalele urmăritoare.

„Partida cu Imperial WET Miercurea Ciuc a fost un adevărat derby, un meci de înaltă ținută. Sunt mulțumit de jocul echipei, dar nu și de rezultat. Meritam să câștigăm, la capătul unui meci în care am condus cu 3-1 și 5-3. Am întâlnit însă o echipă foarte bună. Ne-a lipsit Laszlo Szocs. Cu el în teren altfel ar fi stat lucrurile. A urmat meciul cu nou-promovata Luceafărul Buzău, echipă bună. Diferența e însă vizibilă, tocmai de aceea mi-am permis să rulez întreg lotul. Apoi a venit confruntarea cu FK Odorheiu Secuiesc, o echipă pe care o cunoaștem foarte bine, imprevizibilă, ambițioasă. A fost un meci foarte dificil. Îi felicit pe băieți că au dat dovadă de mare caracter, că au luptat până la capăt, crezând în permanență în victorie”, a spus Dumitru Mimi Stoica, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.

La patru puncte de Deva, Imperial WET are însă două meciuri mai puțin disputate, la fel și CS United Galați. 

Pentru gruparea gălățeană, turneul de la Târgu Secuiesc, în care a înregistrat două victorii din tot atâtea partide, a constituit repetiția generală înaintea debutului în UEFA Futsal Champions League.

CS United Galați va juca duminică, 29 noiembrie, pe teren propriu cu Ashdod Dolphins, din Israel. Dacă se va impune, United Galați se va califica în 16-imile UEFA Futsal Champions League, fază a competiției în care vor urca pe scenă și formațiile de top din futsalul european: Barcelona, Inter FS, Sporting CP, Kairat, Benfica, KPRF, Ugra Yugorsk, Aktobe și Dobovec.

Iată rezultatele înregistrate la turneul de la Târgu Secuiesc:

Etapa 7 – 21 noiembrie:

Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc 5-5
Luceafărul Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 7-9

Etapa 8 – 22 noiembrie:

Autobergamo Deva – Luceafărul Buzău 10-2
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – United Galați 5-11

*KSE Târgu Secuiesc – Imperial Wet Miercurea Ciuc 1-6 (restanță etapa a 4-a)

Etapa 9 – 23 noiembrie:

Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9-6
KSE Tîrgu Secuiesc – United Galați 5-11

Clasament:
1. Deva 23p (9 meciuri)
2. Imperial 19p (7 meciuri)
3. United 16p (7 meciuri)
4. Odorheiu Secuiesc 9p (8 meciuri)
5. Luceafărul 9p (8 meciuri)
6. Clujana 0p (4 meciuri)
7. KSE 0p (6 meciuri)

Articol de Adi Dobre

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*