Autostradă de la Lugoj până la Calafat! Se lucrează la proiect și studiul de fezabilitate

Ministrul de interne, cărășeanul Marcel Vela a fost prezent la sfârșitul săptămânii trecute la Reșița, unde a făcut publice câteva dintre proiectele de anvergură pe care actualul guvern le are în lucru.
Unul, care interesează direct pe lugojeni, este legat de construirea noii autostrăzi A6 către Calafat. Aceasta vine în prelungirea autostrăzii A1, cu intrare de pe centura municipiului înspre Caransebeș și va continua peste dealuri către localitatea Slatina Timiș și mai departe spre Ilova, până la Severin.

Autostrada Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj va avea142 de kilometri și va costa 6,52  miliarde lei.

”Autostrada care va lega A1 de Calafat evident că va urma cursul actualului Drum European E70, în perioada următoare această autostradă va fi supusă dezbaterii publice, apoi vor urma exproprierile și tot ceea ce ține de alte lucrări. Sunt deja alocate sumele pentru studiul de fezabilitate și proiect. A6 s-a oprit în centura de la Lugoj de foarte mulți ani și de la Lugoj spre Orșova se circulă în aceleași condiții pe care le știți. Noua autostradă ar veni de la Lugoj pe partea vestică a E70, înainte de Caransebeș, traversează către zona colinară Slatina -Valea Timișului spre Ilova. După acest traseu nu mai cunosc detaliile pentru că sunt în funcție de relief și de resursele pe care le au la îndemână constructorii. Și tot în plan economic avem și alte măsuri privind modernizarea drumurilor județene, extinderea rețelelor de gaz, apă și canalizare, investiții în infrastructură medicală, educațională și sportivă“, a declarat ministrul de interne Marcel Vela.

Proiecte care îi interesează pe lugojeni și restul locuitorilor din estul județului Timiș sunt și pe infrastructură feroviară, fiind demarate lucrări noi pe calea ferată Arad –Timișoara – Caransebeş și calea ferată Craiova – Caransebeş.

Marcel Vela consideră că cele două planuri pentru infrastructură rutieră și feroviară reprezintă axa de dezvoltare și garanția că în următorii 4 ani investitorii din România și din alte state vor avea acces mai ușor în Banatul de Munte, dar și producătorii din această zonă vor putea ajunge mai ușor spre piețele de desfacere din România și străinătate.

Articolul Autostradă de la Lugoj până la Calafat! Se lucrează la proiect și studiul de fezabilitate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*