„Autostrada lui Drulă” Ploiești–Buzău, într-un nou impas. S-a amânat iar deschiderea ofertelor

V. Stoica

S-a amânat din nou data depunerii și deschiderii ofertelor destinate construirii autostrăzii Ploiești-Brașov, pe toate cele trei loturi în care a fost împărțit traseul: Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele și Pietroasele-Buzău.
După ce deschiderea ofertelor a fost amânată din 4 august pentru 24 august, CNAIR a anunțat o nouă prelungire a termenelor.
Calitatea documentației pregătite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru licitația care vizează execuția lucrărilor la autostrada Ploiești (Dumbrava) – Buzău a generat deja a doua amânare în depunerea și deschiderea ofertelor firmelor interesate. Așa cum era de prevăzut, „linia dreaptă” a lucrărilor, anunțată de la începutul acestui an de către ministrul Cătălin Drulă de la Transporturi, se dovedește destul de șerpuită, date fiind nenumăratele solicitări de clarificare venite din partea societăților de construcții.
Anunțul oficial al CNAIR: „Având în vedere numărul mare de clarificări solicitate de către operatorii economici interesați de construcția tronsonului de autostradă Ploiești – Buzău, parte integrantă a A7, și pentru a asigura o participare cât mai largă a ofertanților, CNAIR a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 16.09.2021. CNAIR consideră că, în aceste condiții, realizarea obiectivului de investiții de tip fidic roșu (execuție lucrări) va beneficia de o documentație de atribuire optimă, astfel încât execuția lucrărilor să poată fi finalizată în termenii contractuali”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*