Având defecțiuni de proiectare, arena „Francisc Neuman” nu putea scăpa nevătămată după furtuna de aseară! + FOTO

La cât prăpăd a produs vijelia de aseară, arena „Francisc Neuman” nu avea cum să scape „nepătată”. Din cauza unei erori de proiectare a stadionului de 14 milioane de euro al Aradului, în caz de de precipitații abundente, apa pluvială ajunge direct deasupra încăperilor de la demisolul arenei și apoi trece fără probleme prin tavanele false. S-a întâmplat deja de două-trei rânduri în toamnă și în iarnă și, bineînțeles, cu ocazia furtunii ce a „măturat” orașul nostru.

Câteva încăperi au fost pur și simplu inundate, cel mai afectat fiind și de această dată vestiarul echipei oaspete. Apă a mai ajuns și pe culoare și în holul mare ce duce spre teren, dar și în sala rezervată conferințelor de presă. La etaj, un tavan fals de la intrarea la tribuna VIP s-a prăbușit, angajații Recons fiind prezenți de la primele ore ale dimineții pentru a remedia defecțiunile.

Pe la stadion a trecut și viceprimarul Lazăr Faur, care, poate, îi sugerează odată șefului său, Călin Bibarț, să dea drumul de la buget celor aproximativ 50 de mii de lei, atât cât ar costa acel sistem de rigole ce ar rezolva problema infilitraților. Sigur, acum arena e în administrarea Recons, dar tot Primăria dă tonul investițiilor și până acum…liniște totală.

Nu mai departe de luna martie a acestui an, deputatul Sergiu Bîlcea atrăgea atenția asupra unor puncte ce ar trebui îndeplinite pentru ca „Francisc Neuman” să fie omologată pentru meciuri internaționale oficiale, chiar în această vară. „Un reprezentant al UEFA e așteptat în luna iunie la Arad, iar până atunci ar fi de rezolvat următoarele: definitivarea organigramei personalului de la stadion de către administratorul Recons, partea cu infiltrațiile la vestiare în urma precipitațiilor abundente, îmbunătățirea calității gazonului și funcționarea ca la carte a sistemelor de irigație și degivrare. Dacă toate acestea se vor rezolva până în vară, Aradul s-ar putea bucura din toamnă de meciuri oficiale ale echipelor naționale, până la urmă un lucru firesc la investiția făcută de autorități în stadionul Francisc Neuman”, declara Bîlcea la începutul primăverii.

Noroc că utiștii nu au trebuit să folosească astăzi vestiarele, iar cei de la  Recons sau Elena Zamfir, angajata clubului UTA la magazie, au avut timp să pună lucrurile în ordine. Mâine dimineață, „roș-albii” vor trece pe la stadion pentru a-și lua echipamentele sau materialele de lucru înainte de a pleca spre cantonamentul din Slovenia.

0
1

Articolul Având defecțiuni de proiectare, arena „Francisc Neuman” nu putea scăpa nevătămată după furtuna de aseară! + FOTO apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*