Avântul, abonat acasă la 1-1: al treilea în Liga 3. Procentajul maxim al liderului din Dumbrăvița, știrbit la Periam. Declarații Stanache, Bălu

Nou-promovata CS Avântul Periam a înregistrat sâmbătă după-amiază al treilea rezultat de 1-1 pe teren propriu din tot atâtea meciuri de la lansarea în Liga 3, diferența constând în aspectul că dacă luna trecută timișenii au egalat spre final, de astă dată, în octombrie, au fost egalați în prelungiri de liderul care astfel și-a pierdut procentajul maxim de puncte în Seria 8, la al patrulea hop: CS Avântul Periam – CSC Dumbrăviţa 1-1 (1-0).

Fruntașii alb-verzi au constatat sâmbătă de la ora 15 că nu se câștigă în campionatul Ligii 3 pe terenul fostei divizionare D Timiș, care, după ce a remizat 1-1 la Periam cu ACS Poli și CS Șoimii Lipova, a condus-o aproape întreaga partidă pe CSC Dumbrăvița.

Liderul din C8 se califica recent în Cupa României grație unui unic gol înscris în reprizele de prelungiri pe terenul unei divizionare D Timiș, dar abia a remizat în etapa a patra a grupei vestice în minutele adiționale ale deplasării în fieful unei ex-divizionare D timișene.

Care și-a vândut scump pielea în ciuda faptului că pentru al doilea meci antrenorul Marius Stanache nu a putut să fie prezent la meci, în carantină până luni, conform abuzurilor dictatoriale ale autorităților pe pielea populației captive unor impuneri fără justificări științifico-medicale, doar inginerii sociale cu ”Testare! Testare! Testare!”, vai ce mai manipulare. ”Pozitiv”!? Doar în manualul propagandistic al despoților tiraniei pseudo-medicale echivalează așa ceva cu aspectul că respectiva persoană ar fi și infectată cu ”virusul ucigaș”, care, ca o paranteză, nu afectează absolut deloc, zero ”cazuri” în 24 de ore, o întreagă națiune, cea suedeză, scutită din martie încoace de absurditățile măcar vreunei zile de ”izolare”, ”urgență”, ”alertă”, ”carantină” și tot pomelnicul fricii cu polonicul. Forțat pe gâtul bieților români.

Pe un vânt năprasnic, care nu s-a oprit pe tot parcursul meciului, și care a dat de furcă ambelor echipe, oaspeţii au reuşit în cele din urmă să egaleze, în cel de-al șaselea minut de prelungiri, din lovitură de la 11 metri, pe când Avântul părea a fi dat lovitura.

Gazdele au deschis scorul în minutul 10, în urma unei pase excelente a lui Bobu, care l-a lansat pe Paulevici, marcator din careul mare: 1-0. Asediul la poarta localnicilor a început după deschiderea scorului, ocaziile înmulţindu-se, fără însă a fi fructificate, ratări de 4 ori singur cu portarul Ciui, care a fost la înălţime. 

Iar cănd Ciui a scos totul, oaspeţii au nimerit transversala prin Drăghici în minutul 75. Nu s-a mai putut opune și în prelungiri, când arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri pentru faultul comis de Bobu în careu asupra lui Drăghici, care tot el a transformat: 1-1.

De remarcat debutul juniorului Lucian Vidican, transferat de CS Avântul de la UTA, crescut fiind la Timişoara, la CSȘ Bega, de antrenorul Cristian Utvineanţ.

Una peste alta, liderul s-a împiedicat de ”buturuga mică”, semieșec al fruntașei înaintea deplasării la Ghiroda în Cupa României, după care primirea Șoimilor Lipova. Iar și CS Avântul va merge săptămâna viitoare tot la Ghiroda, dar în etapa de la mijlocul turului în C8. Rezultatele rundei a IV-a și clasamentul, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

CS Avântul Periam: Ciui – Vidican (min. 64, Laza), Artimon, Bobu, Mager – Blaga (min. 75, Ciobănică), Mânecan, Dobie, Stănilă, Gălăţanu (min. 55, Muscă) – Paulevici.

Antrenor: Marius Stanache.

Pe bancă: Ologu, Olteanu, Victor Toma, Vihaşu, Găvruţă.

Au lipsit Trandu, Steop şi Ulmet.

CSC Dumbrăviţa: Miklos – Morariu, Telescu, Soare (min. 55, Enciu), Podină – Rus (min. 70, Ştefan), Zurbagiu (min. 70, Jichici), Făgărăşanu, Piţuc (min. 55, Bogdan David) – Drăghici, Mura (min.80, Coroiu).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda şi Udrea.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă (Arad) – Bogdan Gireadă (Oradea) şi Sebastian Pantea (Arad). Obsevator de arbitri Alexandru Dan Miholcea (Bocşa), delegat de joc Florian Mierea (Timişoara).

Marius Stanache ne-a declarat: ”Sunt bine, luni e ultima zi în izolare şi de marţi mă apuc de treabă. Tismonar merge marţi la testul Covid. În următoarea etapă s-ar putea să intre şi Trandu. E ca un transfer, nu cred până nu-l văd în vestiar. Paulevici a fost iarăși foarte bun, așa am înţeles, fiind un jucător care merită să joace la liga a doua, o plăcere să-l şi antrenezi. Nu în ultimul rând doresc să-i felicit pe băieţi, care mi-au făcut o bucurie cu acest rezultat de egalitate în faţa unei echipe foarte bune”.

Sorin Bălu: ”Când ratezi cu nonşalanţă, aşa se întâmplă! Pe un vânt năprasnic, n-am văzut de mult să bată astfel vântul… Dar am întâlnit o echipă a Periamului foarte bună, agresivă, luptătoare şi organizată în defensivă foarte bine. Cu un atacant foarte bătăios, care chiar ne-a pus probleme. Dar după 1-0, luat pe o neglijenţă a apărării mele, am avut patru-cinci ocazii monumentale, singur cu portarul. Când nu marchezi, e greu, după care nu am mai fost aşa de lucizi la construcţie. În final am luat un punct, care ne ţine pe primul loc”.

 

The post Avântul, abonat acasă la 1-1: al treilea în Liga 3. Procentajul maxim al liderului din Dumbrăvița, știrbit la Periam. Declarații Stanache, Bălu appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*