”Avem de unde-alege, nu știu dacă și antrenorii au strălucire”!

Cu câteva zile în urmă, la Vâlcea, a avut loc un trial organizat de FRHandbal, printre tinerele handbaliste născute în anii 2004-2005. Se urmărește, practic, formarea lotului de cadete, care să fie crescut cu grijă și să facă pași fermi spre marea performanță. Unul din antrenorii cu rezultate surprinzătoare, în Campionatul Național al Junioarelor III, vorbim de Vasile Dobrău, de la Arsenal Tăureni, se arăta încântat de acțiune, surprins, chiar, de numărul mare de sportive, care au răspuns la chemarea federalilor.

”Mi-a plăcut ce am văzut la Vâlcea, modul în care acțiunea a fost condusă de Steluța Luca și de ceilalți antrenori, care au lucrat, efectiv, cu fetele. Au fost trei zile intense, cu pauze scurte, pentru că a fost nevoie de testarea a peste 200 de tinere talente. Și pot să spun că baza de selecție este mare și de bună factură tehnică. Oricând se pot face chiar câteva loturi de cadete competitive, cu condiția ca și antrenorii să fie de calitate și să știe să crească cu grijă aceste talente, să le ducă sus, pas cu pas. Nu am înțeles de ce centre puternice, cum sunt Baia Mare, Cluj, Oradea, Craiova, CSM București nu și-au trimis reprezentante, este o atitudine care nu ajută handbalul feminin românesc.

Arsenal Tăureni a fost la Vâlcea cu opt fete și vă spun sincer că mai puteam să aduc handbaliste, că aveam de unde. Au fost în teren Domnica Boldi, Orsolya Mozeș, Patricia Mangu, Loredana Șeulean, Anita Suciu, Adelina Iacob, Lissa Kovacs și Medeea Dușa. Toate s-au descurcat bine, au făcut față exercițiilor impuse, semn că facem treabă bună la Tăureni. Din cele opt, trei fete au intrat în vizorul antrenorilor:

- Domnica Boldi, o handbalistă care a fost testată pe trei posturi – inter și extremă, pe partea stângă, dar și în centrul liniei de nouă metri, la coordonare
- Orsolya Mozeș a atras toate privirile, prin înălțimea ei, 1,70 metri, la vârsta asta, prin faptul că este și stângace, cât și prin golurile marcate de pe extrema dreaptă
- Anita Suciu, o portăriță de 1,75 metri, pe care eu o mai folosesc și în teren

Toate cele trei fete au fost felicitate, chiar Steluța Luca a recunoscut că fetele mele sunt foarte pregătite, pentru vârsta lor. În plus, mie mi s-a recomandat să intensific antrenamentele, pentru că sunt handbaliste de viitor. Din discuții, am dedus că cele trei au intrat în vizorul Federației și urmează, probabil, să fie chemate la următoarele acțiuni de formare ale lotului de cadete. Vești bune pentru noi și mă bucur că încheiem anul cu fapte laudative”, ne spunea emoționat antrenorul de la Tăureni.

Ionel Pană

b1 b2

b3 b4

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*