Avocaţi de la Baroul Prahova – solidari cu colegul lor, Robert Roşu, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”

F. T.

Un număr de peste 10 avocaţi prahoveni şi-au manifestat, ieri, solidaritatea cu colegul lor, Robert Roşu, din cadrul Baroului Bucureşti, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, la cinci ani de închisoare cu executare.
Protestul s-a desfăşurat pe treptele Judecătoriei Ploieşti, unii dintre avocaţi invocând prevederile art. 38, alin. (3), din Legea nr. 51/ 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, potrivit căruia „Avocatul nu răspunde penal pentru susţinerile făcute oral sau în scris, în formă adecvată şi cu respectarea prevederilor alin. (2), în faţa instanţelor de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor organe administrative de jurisdicţie (…)”.
În legătură cu acest aspect, prodecanul Baroului Prahova, avocat Florin Ichim, ne-a precizat: „Avocaţii care au ieşit pe treptele instanţei ploieştene şi-au manifestat un drept constituţional, fără a reprezenta instituţia. O poziţie oficială a Baroului Prahova urmează să fie adusă la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*