Ayurveda – alimentele sunt medicamente

În ultima perioadă, pretutindeni auzim că suntem ceea ce mâncăm. Se pare că indienii au un întreg sistem în jurul acestei noțiuni, numit Ayurveda sau „știința vieții”. Dacă noi de abia acum facem eforturi în a ne hrăni mai bine și mai sănătos, acest sistem al indienilor are o vechime de aproximativ cinci milenii. Ce înseamnă Ayurveda și ce presupune? Ayurveda este o practică complexă, medicală, spirituală și dietetică, cu rădăcini în hinduismul antic. Pentru că se bazează pe ideea că alimentele sunt medicamente, Ayurveda recomandă consumul de alimente „sattvic”, adică alimente pure, încărcate de energie, care echilibrează energiile corpului. Mai trebuie știut că Ayurveda este strâns legată de conceptul hindus al non-violenței, așa că un regim cu adevărat sattvic nu va include carne. Prin urmare, o dietă ayurvedică va avea la bază alimente integrale, alimente vegetale și sezoniere, precum nuci, semințe, uleiuri vegetale presate la rece, unele produse lactate, cereale integrale, leguminoase, fructe și legume sezoniere și mirodenii. Cei care apreciază bucătăria indiană, poate că deja au observat că Ayurveda și bucătăria indiană sunt în continuare strâns legate. Ayurveda, această „știință a bucătăriei” a evoluat în casă, cu ingrediente de zi cu zi. Ce include o dietă tradițională indiană [...]
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*