Bădăuță deschide din nou scorul afară, Sorescu e co-autor și autor, ASU Politehnica la al 3-lea triumf în deplasare în Liga 2, prima fără gol primit: 0-2 la Olimpia

Fără a mai fi marcat de la victoriile din primele două etape, când îi desprindea pe ”violeți” la 0-2 la Brăila în minutele 22 și 28 și semna în minutul 55 unica reușită a părții a doua, 2-1 pe ”Știința” cu FC Argeș, Alex Bădăuță a deschis și astăzi scorul într-o deplasare a lui ACS Politehnica din acest tur, punând cu  primul șut pe poartă al meciului de la Satu Mare, în minutul 27, temelia celui de-al treilea triumf al timișorenilor în 6 ieșiri din noua campanie a Ligii 2.

Calificată miercuri tot printr-un succes la zero afară, 1-0 la Biled, și intrată astfel în urna tragerii la sorți din 11 octombrie la ora 11 pentru 16-imile Cupei României, ASU Politehnica s-a reabilitat la momentul oportun după o serie de 4 apariții în Liga 2 fără victorie, tocmai înaintea duelului de duminica viitoare de la ora 15,30, pe ”Dan Păltinișanu”, cu arădenii de la UTA, în fața cărora are de luat o revanșă pentru acel 0-3 pe aceeași arenă, consemnat în mai. Va fi apariția acasă înaintea altor două deplasări în Liga 2, peste munți, la Motru cu CS Pandurii pe 21 ale lunii și la Ghermănești cu CS Sportul Snagov, la sfârșitul lui octombrie, între care se va strecura și partida eliminatorie.

Sorescu marca în partea a II-a și la Clinceni, golul victoriei de 2-3

Până una alta însă, alb-violeții pot savura întâia deplasare fără gol încasat în noul campionat dar și cel mai clar succes în ediția 2017-2018, 0-2 (0-1) la Satu Mare pe terenul Olimpiei, grație reușitei lui Bădăuță după mijlocul primei părți și a tânărului Sorescu în primul sfert de oră după pauză, cu al treilea său gol în actualul campionat, primele fiind tot în runde succesive, la Clinceni, unde aducea victoria în minutul 83, respectiv pe ”Știința”, 1-0 cu CS Mioveni în minutul 31.

Iar precum în depășirea argeșenilor, ASU Politehnica a izbutit din nou și doar pentru a doua oară să nu primească gol în noul campionat, semnând în schimb deja a treia victorie afară, în urma celor cu 3-2 la Brăila respectiv în Ilfov, în etapa a cincea.

Bogdan Andone, revenit astăzi în spațiul tehnic al arenei sătmărene, dar nu pe banca formației pe care o antrenase până în primăvară, ci pe cea timișoreană, a contat pe revenirea căpitanului Mera după etapa de suspendare, respectiv a lui Motreanu, după două runde în care nu a fost titular, intrat fiind la pauza eșecului cu Dunărea în locul lui Coadă, unul dintre cei înlocuiți în 11-le de start, celălalt fiind Topic, după două titularizări.

Zoltan Ritli a apelat în schimb numai la o schimbare în garnitura de start după victoria cu 1-0 din Gorj, unde Lusamba fructifica în minutul 57 pe respingerea șutului lui Miholca, doar Achim intrând în locul lui Brata, căpitan în deplasarea la Motru, tot așa cum mergea tot pe o modificare și etapa trecută, în urma unui alt 1-0 victorios, acasă cu UTA, când Brata transforma un penalty în minutul 88, scos de Lusamba, intrat atunci pe parcurs, în minutul 70.

Andone s-a întors la Satu Mare cu ”violeții” și a stopat seria bună a Olimpiei, eliminată de fapt la mijlocul săptămânii din Cupa României tot cu un 2-0, dar la Universitatea Cluj, ASU Politehnica învingând astfel și pentru a șasea oară cu el la cârmă în întâlniri oficiale și deținând acum un bilanț perfect egal în deplasările din Liga 2: 6 3 0 3 9-9 9 puncte.

Krausz și Bădăuță au afișat încă din start intențiile ofensive ale bănățenilor, șutând însă alături, așa cum a procedat apoi și Olimpia, din lovituri libere.

Bădăuță și-a reglat mai întâi tirul iar după numai un minut a deschis scorul, servit fiind de Sorescu, purtător al unui contraatac în care a trecut până și de portar: 0-1.

Același Sorescu și-a arătat periculozitatea și în minutul 35, reluând puțin alături pe respingerea galben-albaștrilor, pe când la cealaltă poartă Duruș a ochit transversala cu un șut-centrare în minutul 36, puțin mai apoi Olimpia solicitând un penalty pentru henț după o altă centrare, a căpitanului Muntean.

Co-autor în prima parte, Sorescu a devenit marcator în minutul 58, 0-2, fructificând printr-o nouă pătrundere în careu o pasă filtrantă de la Poparadu, gol la care ex-portarul Ritli a reacționat prin a efectua imediat două înlocuiri, Achim şi Miholca lăsându-le locul lui Villand şi Copaci.

Cursul jocului din etapa a XI-a însă nu s-a modificat iar Alin Ignea a ratat în minutul 65 dintr-o foarte bună poziție, abia după care a trimis și Olimpia primul șut pe poartă, în minutul 69, de la 16 metri, prin Lusamba, cel mai periculos om al ei.

Ceea ce l-a determinat și pe Andone să efectueze primele două schimbări în numai câteva minute, ASU Politehnica reușind implicit să gestioneze adecvat și finalul întâlnirii, ba chiar să fie la un pas și de 0-3, prin același activ Sorescu, din gura porții, în minutul 87. Chiar și așa, unicul succes afară în Liga 2 în jocurile de la 11…

*

Olimpia Satu Mare: Fl. Muntean – Duruş, Hlinca, Munteanu, Miholca (58, Copaci) – Rus, Pop, D. Muntean – cpt., Achim (58, Villand) – Jurj (79, Cubaș), Lusamba

Rezerve: Şuta – Bura, Szasz și Cocian.

Antrenor: Zoltan Ritli.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera – cpt., Bilia, Taub – Krausz, Poparadu, Ignea – Predescu (75, Plămadă), Bădăuţă (70, Staicu), Sorescu (90, Giuricici).

Rezerve: Fişteag – Ţugui, Coadă și Topic.

Antrenor: Bogdan Andone.

Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Marius Bălan (Dej).

Rezultatele și programul etapei a 11-a, plus cel al rundei a 12-a, pe coloana clasamentelor.

 

The post Bădăuță deschide din nou scorul afară, Sorescu e co-autor și autor, ASU Politehnica la al 3-lea triumf în deplasare în Liga 2, prima fără gol primit: 0-2 la Olimpia appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*