Badmintoniștii Timișoarei, locuri 3 în București la Naționalul pe echipe și Cupa României U15. Maria Duțu, prim triumf la simplu în Circuitul European de juniori, în Israel

Juniorii timișoreni din secțiile de badminton de la CSM și CSU UVT au continuat seria clasărilor pe podium în acest început de an competițional, printr-o nouă participare de succes în capitală, de astă dată în cadrul Campionatului Național pe echipe sub 15 ani și Cupei României la aceeași categorie de vârstă. În plus, motive de satisfacție pentru badmintonul românesc, Maria Duțu semnând primul triumf la simplu feminin în Circuitul European de juniori.

Pe plan intern, în București s-au derulat în succesiune competiții pe țară ale categoriei sub 15 ani, Campionatul Național și Cupa României, CSM Timișoara clasându-se pe locul 3 în întrecerea ”Naționalului” pe echipe, în alcătuirea Iasmina Bugarschi, Silvia Maier, Cristina Sirbu, Raisa Runcan, Bogdan Mihai și Matei Puiu, împrumutat la echipe de la ACS Aztek București. Duelul la titlu a fost adjudecat de Sportul Studențesc București, 3-2 la meciuri cu concitadina CSȘ6.

În Cupa României U15, o altă clasare pe locul 3, în proba de dublu mixt, prin Bogdan Mihai și Iasmina Bugarschi, de la CSM Timișoara, o medalie de bronz obținând și Vlad Dehelean la dublu băieți, juniorul legitimat la CSU UVT Timișoara făcând echipă cu Luca Pandele, de la CS Berceni Prahova.

Pe plan internațional, câștigarea de către Maria Duțu a probei de simplu feminin în cadrul unui concurs din Circuitul European de Juniori U19, și anume Amot Israel Junior 2019, desfășurat la Rishon Le-Zion.

Maria Duțu și Denisa Stemate, de la CSS 6 Bucureşti, precum și Alexandra Soare și Paul Hărănguş de la CSM Timişoara, respectiv Teodor Cioroboiu, de la Clubul Sportul Studențesc București, s-au aliniat la startul competiției, iar Duțu s-a calificat în finala de simplu fete, în care a reușit să o învingă pe daneza Emilie Faaborg în 3 seturi, 2:1 (17:21, 21:11, 21:15), ocupând prima treaptă a podiumului.

Este prima victorie a Mariei Duțu în Circuitul European de juniori în proba de simplu. Iar Paul Hărănguș și Teodor Cioroboiu au ocupat locul al treilea în proba de dublu masculin, badmintonistul de la CSM Timișoara ajungând și în sferturile de finală ale probelor de simplu masculin și de dublu mixt, alături de colega de club Alexandra Soare.

CSM Timișoara: locul 3 la ”Naționalul” pe echipe U15

CSM Timișoara: locul 3 la ”Naționalul” pe echipe U15

Cupa României U15

Cupa României U15

The post Badmintoniștii Timișoarei, locuri 3 în București la Naționalul pe echipe și Cupa României U15. Maria Duțu, prim triumf la simplu în Circuitul European de juniori, în Israel appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*