Badmintoniștii Timișoarei participă la mai multe categorii de vârstă la Internaționalele juvenile ale Greciei

Răbufnirea iernii a perturbat săptămâna trecută și calendarul competițional din badminton, astfel încât Campionatul Național pe echipe și Cupa României la categoria sub 19 ani, programate la București în intervalul 22-25 martie, au fost amânate pentru luna mai. Ceea ce nu-i împiedică însă pe mai mulți juniori timișoreni să se alinieze la sfârșitul acestei luni la Internaționalele juvenile ale Greciei, la mai multe categorii de vârstă.

Vremea hibernală și-a făcut de cap la începutul primăverii iar efectele au fost resimțite și într-o disciplină sportivă practicată în sală, însă amânarea întrecerilor de la finele săptămânii trecute nu le afectează pe cele imediat următoare, relevantă fiind proxima participare a lui Daniel Popescu la Hellas Junior International 2018, în cadrul categoriei U19, concurs programat în perioada 30 martie – 1 aprilie la Sidirokastro, în Grecia.

Viitoarea haltă este parte a circuitului din seria acumulării de puncte necesare pentru accederea la Jocurile Olimpice de Tineret programate în a doua jumătate a acestui an în Argentina, badmintonistul timișorean fiind între cei 3 reprezentanți ai României aleși pentru a urma parcursul acestor calificări, abordate și cu sprijinul COSR.

Popescu a mai participat recent și la Spanish Junior 2018, în perioada 14-18 februarie, la Italian Junior, în 22-25 februarie, la Dutch Junior 2018 între 27 februarie și 4 martie, la German Junior 2018, în 8-12 martie, precum și la Israel Junior 2018, la mijlocul lunii în curs, pe 14-17 martie.

Pe tărâm elen vor mai participa zilele viitoare din badmintonul de pe malurile Begăi la aceeași categorie ”Junior” și Alexandra Soare și Paul Hărănguș, sponsorizați de gruparea locală CSM, părinți și jucătorii din Liga A, B, C ai CSM Timișoara, iar Alexandra Chiosa la categoria U15 și Cristina Sîrbu la grupele de vârstă sub 11 precum și sub 13 ani se vor alinia la start în perioada 29 martie – 1 aprilie la Hellas Youth International 2018, anunțat pentru categoriile U11, U13, U15, tot la Sidirokastro, în aceeași sală de sport cu concursul de U19, și tot cu susținerea Clubului Sportiv Municipal, a părinților și a jucătorilor din Liga A, B și C ai CSM Timișoara.

În fine, tot de pe plan extern și nu în ultimul rând, de consemnat o nouă victorie a Soniei Rațiu, fostă Olariu, în prima ligă pe echipe a Austriei, 5:3 la meciuri cu gruparea pentru care evoluează în acest sezon, UBSC Wolfurt, în dauna celor de la BCM Feldkirch, timișoreanca impunându-se în partida de simplu feminin cu 21:9, 21:10 în fața Nataliei Herbst.

 

 

 

 

 

 

The post Badmintoniștii Timișoarei participă la mai multe categorii de vârstă la Internaționalele juvenile ale Greciei appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*