“Baia mare curata!” programul de curățenie a  Primăriei Baia Mare continuă și în acest an. Peste 250 de elevi , cadre didactice și voluntari au răspuns prezent  la acțiunea de ecologizare a zonei  Borcut-Valea Romană –Baraj (Firiza)>FOTO

“Baia mare curata!” programul de curățenie a  Primăriei Baia Mare continuă și în acest an. Peste 250 de elevi , cadre didactice și voluntari au răspuns prezent  la acțiunea de ecologizare a zonei  Borcut-Valea Romană –Baraj (Firiza)

“Baia mare curată!” și “Baia Mare respiră!”  sunt două proiecte, ample, care au  debutat în urmă cu 6 ani , la inițiativa  primarului Cătălin Cherecheş şi  a Autorității Locale , în parteneriat cu Garda Ecologică de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare.

Acţiunea din 21 aprilie 2018 este  prima dintr-o serie de evenimente, de ecologizare, ce vor urma în anul 2018.

Astfel, sâmbătă 21 aprilie 2018, peste 250 de elevi, cadre didactice, voluntari şi gardieni ecologici au răspuns prezent la o primă acțiune  de ecologizare desfăşurată în cadrul acţiunii municipalităţii “Baia Mare curată!”, finalizată cu succes, adunându-se zeci de saci cu gunoaie.

Campania de ecologizare s-a desfășurat în zona Borcut-Valea Romană- Baraj Firiza, aceasta fiind o zonă de agrement a oraşului, unul din locurile cele mai frecventate de băimăreni pentru petrecerea timpului liber în natură, având în vedere că umează și mini-vacanța de 1 Mai.

“Acțiunile pe care le vom demara ,în continuare, reprezintă  o măsură colectivă a tuturor factorilor interesaţi şi decizionali care au decis să trateze problemele de mediu , cu mult interes,  la nivelul oraşului Baia Mare. În acest sens îi mulțumim primarului Cătălin Cherecheș care a fost alături de noi, în realizarea acestui demers pentru păstrarea unui oraș curat.

Responsabilitatea socială reprezită o datorie a noastră făță de natură, față de mediu, față de semenii noștri. Păstrarea unui mediu curat, cultivarea educației ecologice în rândul copiilor, tinerilor și a comunității reprezintă o obligație pentru o comuniune corectă,  om-natură.” a menționat  Pop Silvia,  coordonator Garda Ecologică Baia Mare.

La acțiune au participat elevi de la toate liceele din Baia Mare , alături de ei au fost angajați ai Ocolului Silvic al Municipalității Baia Mare și societățile  SC Urbis , SC Vital și SC Drusal SA.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*