Baia Mare, finalistă în competiția pentru titlul de Capitala Tineretului din România în anul 2018

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați  să rămână și să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituțiilor și mediului de afaceri.

„Am toată încrederea că acest proiect va fi cel mai relevant punct de plecare în schimbarea logicii de dezvoltare a orașului, ajungând într-un final să fie un exemplu de comunitate prietenoasă pentru tineri, o comunitate care adaptează calitatea vieții la dorințele pe care le are generația tânără, dar și implementarea unor proiecte pilot, unice în România prin care să atragem în Baia Mare tinerii cu pregătiri profesionale relevante din punct de vedere economic. Cea mai mare satisfacție o am văzând că parteneriatul pe care l-am creat cu ONG-urile de tineret din Baia Mare a dat un prim și important rezultat pozitiv. Atât eu cât și Consiliul Local susținem pe deplin ca Baia Mare să fie în 2018 Capitală a Tineretului din România, acordând toată încrederea echipei care a conceput acest proiect în prima etapă, iar acum, intrând într-o nouă dinamică le vom oferi toate sursele și resursele pentru a arăta împreună că: Baia Mare merită!

Cu tot respectul față de toți competitorii, pe care îi felicităm și îi invităm într-un parteneriat alături de Baia Mare, știu că proiectele așezate în caietul nostru de candidatură sunt remarcabile prin viziune, durabilitate, efect asupra comunității și prestigiu la nivel european. Începând de astăzi nu vom ignora, ocoli sau uita niciun detaliu din drumul nostru spre Baia Mare-Capitală a Tineretului din România în 2018.

Îi invit pe toți băimărenii și maramureșenii, pe toți românii să fie alături de Baia Mare și tinerii băimăreni în cel mai amplu proiect de dezvoltare orientat spre generația tânără pe care l-a avut vreodată un oraș din România” a declarat, Cătălin Cherecheș.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*