Baia Mare:   Sancţiuni aplicate de jandarmii maramureşeni în perioada Crăciunului

În perioada Crăciunului, jandarmii aflaţi în serviciu  pe raza municipiului Baia Mare au fost solicitaţi să intervină în mai multe situaţii în care, persoane apte de muncă au apelat  în mod repetat la mila cetăţenilor sau în care unele persoane au tulburat liniştea publică, situaţii din care putem exemplifica urătoarele:

Duminică, 24 decembrie a.c.,  în jurul orei 11:15, o persoană de sex feminin din Baia Mare, aflându-se în faţa bisericii de pe strada George Coşbuc, a apelat în mod repetat la mila publicului iar cetăţenilor care nu-i dădea anumite sume de bani, le adresa expresii şi cuvinte jignitoare. În jurul orei 23:40, un tânăr cu vârsta de 19 ani, cu domiciliul în  Baia Mare, a sunat la numărul de telefon al Jandarmeriei Maramureş şi  a adresat injurii dispecerului de serviciu iar apoi, acesta a sunat şi la numărului unic de urgenţe „112” unde a vorbit la fel. Jandarmii au ajuns la locul de unde a fost efectuat apelul telefonic şi au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă apelatului pentru faptele sale.

Luni, 25 decembrie a.c., în jurul orei 05:30, unui tânăr cu vârsta de 20 ani, cu domiciliul în Baia Mare, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă pentru faptul că, în incinta unui local cu jocuri de noroc din Baia Mare, a adresat injurii şi cuvinte jignitoare unei angajate de la acel local.

Marţi, 26 decembrie a.c., în jurul orei 00:20, într-un apartament situat pe bulevardul Republicii din Baia Mare, două femei cu vârsta de 44 respectiv  49 de ani, una din Baia Mare iar cealaltă din Satu Mare, împreună cu un bărbat de 31 de ani din Sibiu, au tulburat liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă, au adresat injurii şi expresii jignitoare vecinilor şi jandarmilor care au ajuns în zonă. Celor trei persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu amendă. Pe bulevardul Decebal din Baia Mare, în jurul orei 01:10, un cetăţean în vârstă de 24 ani, cu domiciliul în localitatea Baia Mare,  a tulburat liniştea publică prin strigăte şi larmă, iar în momentul în care i s-a atras atenţia să înceteze, a început să înjure şi să ameninţe trecătorii. Acestui tânăr i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă. Pe strada Iazului din Baia Mare, în jurul orei 05:15, unui tânăr cu vârsta de 20 ani cu domiciliul în Baia Mare, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă pentru faptul că a ameninţat cu acte de violenţă pe alt cetăţean iar la solicitarea jandarmilor a refuzat să dea date cu privire la stabilirea identităţii sale.

Miercuri, 27 decembrie a.c., în jurul orei 00:50, un tânăr de 18 ani din Baia Mare, aflându-se pe bulevardul Traian din Baia Mare, a tulburat liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă, totodată a refuzat să dea date pentru a se stabili identitatea sa. Şi acestui tânăr i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă pentru faptele sale.

     Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*