Balint a apelat la polivalența fotbaliștilor săi la Pitești: „E bine că se pot descurca pe mai multe poziții, aveam nevoie de un plan B” + FOTO

Dincolo de atuurile celor de la Campionii FC Argeș, care i-au dat o replică excelentă Craiovei în prima rundă, UTA avea și probleme de efectiv în deplasarea din Trivale. Din „11”-le cu Farul au ieșit Hora și Roger, fără a uita că Benga și Vorobjovas, fotbaliști de bază în stagiunea precedentă, erau și ei incomplet refăcuți și putea intra doar pe final, așa cum – de fapt – avea să se întâmple.

Exceptând ultimele 5 minute, când a trecut la un sistem cu trei fundași centrali, Laszlo Balint a rămas fidel sistemului de joc antrenat cel mai mult de la începutul noului sezon: 4-2-3-1. După ce Dangubic, Ubbink și Antal au trecut pe bancă, Roger a jucat „vârf”, Passaglia în spatele său, iar Vuckevic a fost „aripă” ofensivă. Într-un cuvânt sarcini mai ofensive pentru fotbaliști obișnuiți cu posturi mai defensive. „Sunt jucători care pot da același randament pe mai multe poziții. În momentul în care nu am avut dublură la Filip și știam că el în acest moment nu poate duce la un nivel bun 90 de minute, atunci – bineînțeles – trebuia să pregătim niște soluții de rezervă, să spunem un plan B. A intrat și Roger foarte bine în joc, mă bucur tare mult că starea lui medicală s-a îmbunătățit considerabil în ultimele 48 de ore și chiar a intrat foarte bine în joc, cu un efort foarte bun. Marko (n.a. Vuckevic ) la fel. Chiar și după ce a fost împins pe poziția de mijlocaș dreapta s-a descurcat foarte bine, chiar a avut o situație foarte bună, păcat că a alunecat. E bine că avem jucători care se pot descurca foarte bine pe mai multe poziții. Una peste alta, am știut că detaliile mici vor face diferența”, a afirmat Laszlo Balint.

Fiindcă s-a cam jucat cu situațiile de poartă la 0-1, UTA risca să pățească ca și în precedentele deplasări în Trivale, când s-a ales cu un singur punct din 6 posibile. „Învățăm din greșeli, e adevărat că atunci când am reușit să deschidem repede scorul cu FC Argeș, ei au reușit să ne întoarcă, din păcate pentru noi. Dar, repet, am învățat din greșelile respective, am știut foarte bine ce avem de făcut în momentul în care avem mingea, dar și în momentul în care trebuie să ne apărăm. Am știu foarte bine cum trebuie să interpretăm momentele de tranziție, băieții trebuie felicitați pentru ce au făcut în seara asta și cred că nu mă înșel când spun că victoria a fost meritată. Am avut control inclusiv când nu am avut mingea, cel puțin mijlocașii centrali au acoperit foarte bine acea zonă a terenului. În general am fost foarte disciplinați și harnici. La fel și Filip Dangubic. A făcut un joc bun, mă  bucur tare mult că la primul meci ca titular a reușit să marcheze un gol de trei puncte, dar nu trebuie evidențiat doar unul sau celălalt, trebuie evidențiată toată echipă și efortul colectiv. Băieții merită felicitați”, a mai afirmat antrenorul principal al arădenilor.

Până duminică, 1 august, Laszlo Balint va avea mari bătăi în alegerea formulei de start cu FCSB, atâta timp cât Roger, Hora ar trebui să fie 100% apți, iar Vrobjovas și Benga vor pune și ei mai multă benzină în picioare. Juniorii Isac și Tudor rămân singurii fotbaliști care nu vor intra în calcul pentru vizita bucureștenilor.

Galerie FOTO, FC Argeș – UTA 0-1, semnată Gabriela Neacșu / Facebook Fotbal Club Argeș Pitești

0
0

Articolul Balint a apelat la polivalența fotbaliștilor săi la Pitești: „E bine că se pot descurca pe mai multe poziții, aveam nevoie de un plan B” + FOTO apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*