Balint a dat cu subsemnatul în fața fanilor după eșecul cu UTA-ei cu Poli Iași: „Sunt lucruri pe care și eu încerc să le înțeleg, dar vă spun că această echipă va rămâne 100% în Liga I”

UTA-ei și suporterilor săi nu le este scris în stele să aibă liniște la revenirea în Liga I. Arădenii sunt paradoxul fotbalului european cu victorii pe terenuri străine și eșecuri pe teren propriu, iar scenariul se păstrează și pe finalul sezonului, când lupta pentru supraviețuire este cruntă. Numai cine nu a vrut a plecat cu mâna goală de pe arena „Francisc  Neuman” în acest sezon, iar Poli Iași, ultima clasată înainte de etapa a 7-a a play-outului, chiar își juca ultima șansă la agățarea in extremis a unui loc de baraj și, deci, avea nevoie de puncte ca de aer.

Le-au luat la Arad în momentul în care suflarea „roș-albă” spera să scape și de emoții, iar de aici și frustrarea fanilor care au ajuns la stadion la puține minute după ultimul fluier al confruntării încheiate cu scorul de 2-1 în favoarea moldovenilor. Același lucru s-a întâmplat și după eșecul din Sâmbata Mare cu Chindia (0-1), dar atunci nu au stat mult dincolo de gard și au apucat să aibă scurte dialoguri cu o parte dintre fotbaliștii „Bătrânei Doamne”. De această dată, însă, în mijlocul celor aproximativ 50 de susținători nemulțumiți a ieșit antrenorul Laszlo Balint, însoțit de team-managerul Dorin Stana.

Acesta din urmă chiar i-a înformat pe suporteri că Balint e ca și înțeles cu cionducerea clubului pentru prelungirea contractului, în timp ce tehnicianul a încercat să calmeze spiritele. Au fost suporteri care au susținut că a pierdut vestiarul și i-au cerut să renunțe imediat la câțiva dintre jucătorii săi. „Sunt lucruri pe care și eu încerc să le înțeleg și eu sunt într-un proces de dezvoltare personală, la fel ca și clubul. Nu e important Balint, nu e important Stana, X sau Y, important e ca acest club să aibă continuitate la nivel de Liga 1. Iar apoi se vor putea regla foarte multe lucruri, pentru că este o perioadă de pregătire normală, de cinci săptămâni, cu meciuri amicale, se pot face toți pașii necesari, indiferent de cine va fi antrenor la vară. Eu ce pot să spun e că această echipă, indiferent cine va fi în teren, va rămâne 100% în Liga 1. Sunt lucruri pe care le gestionez, s-au vorbit tot felul de lucruri. S-a spus că nu stăpânesc vestiarul, dar s-a văzut la meciul cu Astra că suntem toți uniți. Se întâmplă și lucruri precum cel de astăzi, poate e mentalitatea românească, nu știu. Sunt anumite lucruri, există niște prime importante care se pot lua la sfârșitul campionatului, în funcție de locul pe care îl ocupăm”, le-a transmis, printre altele, antrenorul echipei arădene celor aflați în fața arenei „Francisc Neuman”.

Totodată, Gyuszi Balint și-a apărat jucătorii, inclusiv pe Adi Petre, care a intrat în colimatorul fanilor după o nouă ratare mare în Liga 1. „Aceștia suntem și aceștia trebuie să fim până la finalul campionatului. Petre este jucător sub vârstă, noi la momentul acesta avem trei jucători sub vârstă. Trebuie să încep cu doi și să termin cu unul, dacă îl schimb pe unul cu un senior, trebuie să am dublură pentru celălalt. Astăzi l-am băgat pe Petre pentru că Denis Rusu era puțin ieșit din joc. Al patrulea junior în momentul acesta este Negoescu, un copil de 2003. Nu mai am soluții din acest punct de vedere”, le-a mai mărturisit antrenorul arădean fanilor.

S-a filozofat destul de mult pe marginea chestiunilor legate de tactică, Balint a ascultat din respect pe toată lumea, iar la final a revenit la vestiare în aplauzele, e drept ceva mai subțiri ca altădată, ale fanilor utiști.

0
0

Articolul Balint a dat cu subsemnatul în fața fanilor după eșecul cu UTA-ei cu Poli Iași: „Sunt lucruri pe care și eu încerc să le înțeleg, dar vă spun că această echipă va rămâne 100% în Liga I” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*