Balint a luat pe el înfrângerea cu sibienii: „Sunt principalul vinovat, nu a funcționat nici un compartiment cum trebuia”

După ce a învins echipe cu pretenții de play-off, ba chiar și pe Sepsi care e pe locul 4 în clasamentul Ligii I,  UTA s-a împiedicat de ultima clasată și rămâne în „horă” cu 6 etape până la finele stagiunii. Dincolo de factorul prospețime fizică, unul valabil și în cazul adversarului care a evoluat tot marți în precedentul meci de campionat, cu diferența că a făcut-o câteva ore mai devreme pe teren propriu, a intervenit și partea mentală.

De altfel, imediat după meci, Laszlo Balint a spus: „. În general, românul face nuntă dintr-o victorie și înmormântare după o înfrângere. Este o perioadă în care trebuie să ne păstrăm echilibrul, adică să ne revenim repede nu neapărat după această înfrângere. Doare și această înfrângere, dar pe mine, personal, mă doare mai tare exprimarea echipei și atunci trebuie să ne revenim foarte repede. În primul rând, trebuie să găsim cauzele pentru care am arătat atât de rău astăzi și să fim la un cu totul alt nivel marți, la Pitești”.

Marea parte a jucătorilor UTA-ei a evoluat modest inclusiv în prima repriză, iar antrenorul arădenilor a luat măsuri în cazurile lui Rusu și Albu. Prin ieșirea de pe teren a „închizătorului”, gazdele au pierdut la capitolul talie și forță, adică exact acolo unde Hermannstadt stătea deja mai bine încă de la primul fluier. Brazilianul Roger a jucat în premieră mijlocaș central cu sarcini pe ambele faze ale jocului și lucrurile nu au prea funcționat. „Din păcate, Albu nu a evoluat la nivelul așteptărilor. De fapt, nu a funcționat nici un compartiment cum trebuia. Nu am avut nici siguranță defensivă, nu am reușit să accelerăm acțiunile de atac, să avem dinamică la construcție, nu ne-a funcționat nici mijlocul. Nu-l găsim pe Albu singurul vinovat, cu toții suntem în aceeași oală. Cu siguranță, eu sunt pricipalul vinovat pentru această înfrângere. Am simțit echipa în această dimineață, am încercat să-i fac pe băieți să conștientizeze dificultaea meciului, să-i fac să conștientizeze că trebuie să jucăm ceea ce ne propunem pentru a spera la cele trei puncte. Știam cum cei de la Hermannstadt vor încerca să ne atace cei de la Hermannstadt și tocmai acolo am suferit. Adersarul și-a creat ocazii și a și marcat golul în urma unei faze fixe, chiar dacă vorbim despre faza a doua a unei afze fixe. Asta este, trebuie să ne păstrăm echilibrul, trebuie să ne revenim foarte repede, pentru că meciurile se succed cu repeziciune și trebuie să reacționăm, să acumulăm puncte. Acest play-out încă este departe de a fi jucat”, a mai punctat Laszlo Balint la conferința de presă organizată de LPF.

Utiștii s-au antrenat în această dimineață, iar după-amiază, de la ora 17,30 își vor urmări viitorii adversari din următoarele două deplasări în Astra – FC Argeș. Cel puțin trupa lui Prepeliță și Ianovschi va avea cu 24 de ore în minus la dispoziție să se pregătească de vizita de marți (ora 19) a arădenilor, însă, evită, bineînțeles o deplasare lungă pe care, de această dată, „Bătrâna Doamnă” o va face cu autocarul. Doar dus, căci la întoarcere se ia avionul. UTA – Chindia, din cadrul rundei a 5-a a play-outui, e programat în Sâmbăta Mare, de la ora 15, pe arena „Francisc Neuman”.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint a luat pe el înfrângerea cu sibienii: „Sunt principalul vinovat, nu a funcționat nici un compartiment cum trebuia” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*