Balint a remarcat progrese în amicalul UTA-ei cu Aluminij, iar: „Ocaziile slovenilor a venit pe fondul greșelilor personale pe care le vom elimina”

Pentru al doilea amical din cantonamentul din Slovenia, utiștii s-au deplasat cu autocarul aproape 60 de kilometri pentru a da piept cu NK Aluminij. Stadionul din Kidricevo al echipei slovene a găzduit un meci alert, cu ocazii de ambele părți, dar cu un plus evident din partea arădenilor, în special în primele 65 de minute când Laszlo Balint a trimis pe teren o formație apropiată de cea cu care ar putea începe și primul meci oficial al sezonului, cel de pe 18 iulie, cu Farul Constanța.

Un autogol al adversarilor și albanezul Batha au rezolvat testul în favoarea „roș-albilor”, care au luat un singur gol, din penalty. Analiza antrenorului principal al „Bătrânei Doamne” e ceva mai optimistă decât cea făcută după remiza cu Gorica (1-1). „Cred că s-au văzut și s-au făcut progrese față de precedentele amicale, chiar și în condițiile în care am întâlnit o echipă destul de fizică, agresivă, iar noi veneam după o săptămână încărcată, fără a avea o foarte bună prospețime. Dar, ne-am prezentat bine, băieții au avut atitudine, în mare au pus în practică ceea ce le-am cerut. Ne-am creat destule ocazii, am fost mai mereu la controlul meciului, cel puțin până la schimbările efectuate. E adevărat și slovenii au avut situații de a marca, dar ele au venit ca urmare a greșelilor noastre personale, pe care sunt convins că le vom elimina cât de curând”, ne-a declarat Laszlo Balint.

După aproape trei luni de zile, pe teren și-a făcut din nou apariția și Alex Benga, fotbalist care s-a confruntat cu o pubalgie în zona bazinului. „Deși nu a jucat foarte mult, revenirea lui Alex pe gazon e o vetse foarte bună pentru noi. El a făcut față cu brio intensității meciului, nu era deloc simplu după atâtea săptămâni de pauză. Când va fi din nou la parametri maximi, Alex va redeveni acel fotbalist care ne-a ajutat enorm sezonul trecut. Din păcate, în cazurile lui Mode (n.a. Vorobjovas) și Isac lucrurile nu sunt la fel de bune, nu cred că-i vom vedea pe teren în amicalele din Slovenia pentru a nu risca nimic. Dar cel puțin Mode face și el progrese importante, cred că ar putea fi apt în curând. Atât el, cât și Florin Ilie, pentru care tratamentul făcut la Timișoara funcționează, iar când ne întoarcem acasă ar trebui să revină și el în grup”, a adăugat „principalul” arădenilor.

De mâine, UTA intră în cea de-a doua săptămână de cantonament la Rogla, iar miercuri și joi joacă ultimele amicale ale verii, cu maghiarii de la Zalaegerszegi TE(Ungaria) și  croații de la Hajduk Split. „Exceptând problema medicală a lui Ilie, care, de altfel, a venit cu ea de acasă, ne bucurăm că toți băieții au muncit până acum la capacitate maximă și chiar ne-am atins obiectivele.  Sigur, gradul de oboseală crește de la o zi la alta, dar asta e perioada, nu avem ce face. Important este să rămânem sănătoși și după amicalele de miercuri și joi, când vom împărți lotul în două, având, bineînțeles, în vedere o formulă de echipă cât mai apropiată de cea de la meciul cu Farul”, a mai afirmat Balint.

Cantonamentul „Bătrânei Doamne” în Slovenia se încheie vineri, 9 iulie, pentru ca după alte 9 zile, arădenii se debuteze în noul sezon al Ligii 1, la Arad, contra celor de la Farul. În această după-amiază, Balint și colaboratorii săi le-au dat liber elevilor săi, cu mențiunea că – totuși – la ora 17 e prevăzută o ședință de refacere după efort.

0
0

Articolul Balint a remarcat progrese în amicalul UTA-ei cu Aluminij, iar: „Ocaziile slovenilor a venit pe fondul greșelilor personale pe care le vom elimina” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*