Balint a revenit la sistemul cu două vârfuri de meserie cu Sepsi, dar golurile au venit de la fundași: „Îmi doream mai multă prezență în fața porții adverse, am arătat bine!”

De pe 27 februarie, de la victoria cu 2-1 obținută la Mediaș, UTA nu a mai pus la păstrare niciun punct în campionatul Ligii 1 și tot de atunci nici nu mai marcase. De altfel, odată cu eșecurile la rând cu CFR Cluj, FCSB și FC U Craiova, arădenii și-au compromis șansele la play-off, care s-au și anulat după ce Botoșaniul a bătut viitorul tot ieri după-amiază, înainte de UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-0.

Lui Buhăcianu i-a lipsit doar golul

„Roș-albii” au luat puncte albe pentru negrul play-out pe mâna fundașilor laterali, Marius Tomozei și Evgeniy Shlyakov, deși așteptările erau ceva mai mari de la atacanți. Cu atât mai mult cu cât Laszlo Balint a început meciul cu trupa lui Leo Grozavu cu două „vârfuri” de meserie. Sau, mai bine spus, l-a trecut pe Vali Buhăcianu din bandă, acolo unde golgheterul sezonului trecut a început marea parte a partidelor din Liga 1, lângă Ioan Hora, în avanposturi. Iar ocazii au fost, doar că cei doi și apoi Adi Petre nu au fost în zi de gol. Cât despre brazilianul Roger, acesta a dat un randament bun în dreapta, fiind și autorul ambelor pase de gol în meciul de ieri. „Chiar dacă pe hârtie ne așezăm într un 4-4-2, în dinamica jocului trecem prin mai multe sisteme. Dar, într-adevăr, avem niște principii pe care le-am exersat și fundamentat în această perioadă de întrerupere, am avut timp la dispoziție și se pare că ne-a prins bine pauza. Cel mai mult mă bucur că au existat acele momente în care s-a văzut reacția jucătorilor. Altfel, nu știu dacă putem să ne raportăm neapărat la sistem, ci mai degrabă la faptul că îmi doresc ca echipa să fie mult mai ofensivă și să aibă mult mai multă prezență în fața porții. Astăzi am arătat bine, am avut ocazii, am avut dueluri câștigate, am avut foarte multe faze fixe. Am și marcat atât din moment fix, cât și în urma unui atac pozițional, deci este un meci reușit. E un meci care poate reprezenta un punct de cotitură pentru ceea ce înseamnă parcursul nostru viitor, dar asta nu înseamnă că ne mulțumim cu ce s-a întâmplat astăzi (n.a. duminică). E important să rămânem echilibrați în continuare și de mâine să pregătim foarte bine meciul din etapa viitoare”, a spus antrenorul „roș-albilor” la conferința de presă de după disputa cu Sepsi.

Totuși, cel puțin Buhăcianu a fost la originea multor faze periculoase, dar și în centrul episodului din minutul 3 ce putea duce liniștit la eliminarea lui Bouhenna pentru fault din postură de ultim apărător. Dar Horia Mladinovici, arbitrul cu care UTA a câștigat 10 puncte din 15 posibile în acest sezon, probabil nu a dorit să dezeechilibreze meciul atât de repede.

Victoria ce poate schimba macazul în play-out pe „Francisc Neuman”

Dacă se va clasa pe unul din locurile 7-11 la finalul sezonului regulat și sunt șanse bune să se întâmple acest lucru,  UTA va disputa 5 dintre cele 9 partide din play-out pe propriul teren, așa că deblocarea cu Sepsi poate fi foarte importantă în acest sens. „Orice victorie vine la timpul potrivit, dar în special aceste trei puncte vin într-un moment foarte important pentru viața noastră, pentru viața echipei și ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun.  Mai departe, trebuie să fim consecvenți în ceea ce privește abordarea meciurilor, pentru că astăzi (n.a. duminică) și din acest punct de vedere sau poate mai ales din acest punct de vedere băieții au fost la un nivel foarte bun”, a adăugat Balint.

Fără Benga cu Astra, giurgiuvenii nu-i au pe Sousa și Montini

Utiștii se întorc de azi la treabă pentru că vineri seara, începând cu ora 20,30, au meci la Giurgiu, cu Astra. Alte trei puncte ar fi de aur, dar nici o remiză nu ar fi de neglijat. Rămâne, însă, de văzut dacă Balint îi va avea la dispoziție pe Isac și Benga, fundașul central fiind programat astăzi la RMN. El a părăsit terenul la mijlocul reprizei secunde și are o problemă de natură musculară, în cel mai bun caz o contractură forte. În schimb Tomozei e bine, iar Antal revine după suspendare. „Important e să ne revenim cât se poate de repede, să ne recăpătăm forțele după un meci în care consumul energetic a fost destul de mare. Trebuie să ne concentrăm foarte mult pe ce înseamnă pregătirea meciului cu Astra, un meci foarte important împotriva unei echipe care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să fie în play-off”, a mai spus „principalul” arădenilor.

La rândul ei, trupa lui Eugen Neagoe a ratat și ea matematic prezența în play-off după remiza albă de la Mediaș. Mai mult, giurgiuvenii au rămas fără doi dintre titularii săi pentru jocul cu UTA, fundașul Sousa și „vârful” Montini fiind suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul Balint a revenit la sistemul cu două vârfuri de meserie cu Sepsi, dar golurile au venit de la fundași: „Îmi doream mai multă prezență în fața porții adverse, am arătat bine!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*