Balint a stârnit interesul englezilor de la Sheffield Wednesday, iar Apostu plusează: „M-au întrebat de el din Anglia, dar a refuzat și o ofertă importantă din Liga 1”

Sheffield Wednesday a rămas fără antrenor după începutul foarte slab de sezon în Championship (liga a doua engleză), sub comanda lui Garry Monk. Gruparea de pe Hillsborough Stadium ocupă locul 23, penultimul, cu doar 6 puncte strânse în 11 etape.

Presa din Albion susține că șefii lui Sheffield încearcă să ajungă rapid la o înţelegere cu un antrenor autohton, favoritul numărul unu fiind Tony Pulis (62 de ani). Acesta le-a mai pregătit pe Bournemouth, Stoke, Portsmouth, Crystal Palace, West Brom şi Middlesbrough, însă, în cazul în care negocierile nu se concretizează, următorul pe listă ar fi chiar Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei.

Bogdan Apostu confirmă contactele cu un agent englez din anturajul grupării engleze, dar susține că mutarea este greu de realizat în acest moment al sezonului. Mai mult, impresarul și prietenul tehnicianului arădenilor mai spune că Balint ar fi refuzat și o ofertă de la o echipă cu pretenții din Liga 1. „Într-adevăr, un agent apropiat de clubul Sheffield Wednesday, cu care am mai ținut legătura de pe vremea când Laurențiu Buș activa acolo, m-a contactat pentru o discuție despre Gyuszi Balint. El mi-a spus că a studiat piața antrenorilor tineri din România, iar Balint pare un antrenor bun pentru proiectul lor. Știu că a avut rezultate pe la toate clubururile la care a activat și ar fi interesați de o colaborare cu el. Atât și nimic altceva, nu au existat discuții concrete, iar părerea mea personală este că Guyszi Balint ar trebui să rămână cel puțin până la finalul actualului campionat la UTA, pentru a duce la bun sfârșit ceea ce a început în vara anului trecut. În acest sens, el a refuzat și o ofertă foarte bună de la un club important din Liga 1. A ales să rămână la Arad”, ne-a declarat în exclusivitate Bogdan Apostu.

Este posibil ca oferta pentru „principalul” UTA-ei să fi venit chiar de la campioana CFR Cluj, în condițiile în care Dan Petrescu e tot mai decis să plece de la echipă.

Altfel, presa din Marea Britanie mai scrie că  Laszlo Balint ar fi mai bine plasat în cursa pentru scaunul de antrenor la Sheffield Wednesday decât Edin Terzic, antrenor la juniorii lui Dortmund, dar şi secund la prima echipă, Jocelyn Gourvennec, rămas fără echipă din 2019, după despărţirea de Guingamp sau Christopher Galtier, actualul antrenor de la Lille şi Franco Varrella, fost antrenor la Brescia, Monza, Salernitana, Reggiana, Triestina sau Ravenna.

După primele 10 etape in stagiunea 2020-2021 a Ligii I, UTA sub comanda lui Laszlo Balint ocupă locul 7, cu 14 puncte, la două distanţă de pozițiile de play-off.

0
0

Articolul Balint a stârnit interesul englezilor de la Sheffield Wednesday, iar Apostu plusează: „M-au întrebat de el din Anglia, dar a refuzat și o ofertă importantă din Liga 1” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*