Balint a testat pe Crișul jocul pozițional în perspectiva vizitei celor de la Voluntari: „Efort colectiv pentru a pune în situație de finalizare un anumit jucător!”

UTA a făcut un antrenament prin joc reușit în plin ciclu săptămânal de dinaintea confruntării cu FC Voluntari, din cadrul etapei a 6-a a Ligii 1. După 1-0 cu CS U Craiova, arădenii vor juca, duminică, tot pe teren propriu cu ilfovenii pregătiți de Liviu Ciobotariu, iar Laszlo Balint și-a dorit să-și țină elevii în priză cu ocazia testul cu Crișul Chișineu Criș. A ieșit un meci cu lumini și ceva umbre, decis de reușitele lui Dangubic și Bustea, în timp ce pentru divizionara terță a înscris Sabău, fundașul de 21 de ani împrumtat de „roș-albi” pe Crișul Repede.

Sunt nemulțumit că au apărut anumite momente de relaxare”

Evident, antrenorul „Bătrânei Doamne” a fost mai mulțumit de prima repriză a amicalului de pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, când echipa sa a marcat, a mai avut două bare și a mai irosit alte două-trei ocazii importante. În cea de-a doua, Alex Roșca (18 ani), împrumutat și el de UTA sub „comanda” lui Știli, a avut de lucru doar pe final, când – de altfel – a și menținut diferența minimă pe tabelă: 1-2. „Un antrenament reușit din multe puncte de vedere. Le mulțumesc celor de la Crișul pentru că au acceptat invitația noastră de a juca acest meci de pregătire. Au fost plusuri și minusuri, scopul nostru a fost pe pregătirea meciului de duminică, un meci foarte important și de aceea am vrut să avem parte și de acest adversar. Știam că echipa din Chișineu Criș este foarte bine organizată din punct de vedere defensiv și aveam nevoie să vedem din punct de vedere al atacului pozițional ce mai avem de făcut în aceste zile pentru a fi sută la sută pregătiți pentru duminică. Am fost nemulțumit că au apărut anumite momente de relaxare și nu numai la acel corner din care am primit golul. Am suferit la finalizare, am avut multe ocazii tratate destul de superficial, trebuia să marcăm mai mult din situațiile pe care ni le-am creat. Trebuie să conștientizeze toată lumea că atacul pozițional este un efort colectiv pe care îl face grupul, pentru a pune în situație de finalizare un anumit jucător. Iar atunci responsabilitatea și concentrarea trebuie să fie maxime. Am dat minute tuturor jucătorilor, acesta era unul din obiectivele pe care le doream bifate în acest joc. Aveam fotbaliști care aveau nevoie de 90 de minute jucate, chiar și într-un meci de pregătire. Mă bucur că toți au terminat sănătoși acest meci și în mare parte toate obiectivele noastre au fost bifate”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu Crișul.

Miculescu da, Medjimorec ba

Dacă Marius Tomozei, unul dintre cei trei utiști ieșiți cu probleme medicale de pe teren în partea a doua a disputei cu craiovenii, a fost titular astăzi, ceilalți doi nu au jucat deloc. Mai mult, Medjimorec pare că va urmări și meciul cu Voluntariul de pe margine.  „Din păcate, Vinko nu cred că poate fi luat în calcul pentru meciul următor. Din fericire, Miculescu s-a antrenat astăzi normal, de altfel au fost jucători care în această dimineață au avut un antrenament de intensitate un pic mai ridicată și nu au jucat deloc în acest amical sau mai pțin. Important este că avem un lot care oferă soluții, suntem echilibrați numeric și valoric”, a mai afirmat Balint.

Isac, avansat în spatele vârfului

Dată fiind și concurența acerbă cu Passaglia, Batha, Vorobjovas și Călin (când acesta își va reveni după accidentare), dar și faptul că brazilianul Roger poate evolua oriunde în linia de trei din spatele vârfului, Gyuszi Balint îl ia tot mai mult în considerare pe Damian Isac ca variantă de înlocuire pentru olandezul Ubbink. De altfel, pe acest post a jucat pe final la Botoșani și o jumătate de repriză cu Craiova și astăzi o oră cu Crișul. „Isac poate să joace atât mijlocaș ofensiv, această poziție în spatele vârfului, cât și ca mijlocaș ceva mai defensiv în sistemul pe care-l folosim, 4-2-3-1. E un jucător polivalent, un jucător care se pliază foarte bine pe sarcinile respective și pe acea zonă a terenului. S-a descurcat foarte bine în meciurile în care a intrat, este într-un progres. Nu trebuie să uităm că vine după o accidentare lungă, care l-a ținut foarte mult timp în afara programului echipei și a efortului specific și atunci trebuie și un pic de răbdare cu el”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Așteaptă evaluările la testele „Counter Movement Jump“ 

Utiștii au fost testați, ieri, de către cei de la Skor X medical cu noul dispozitiv Desmotec. Jucătorii au efectuat teste specifice „Counter Movement Jump“ și „Isometric Test”, pentru a determina forța explozivă, forța maximală izometrica și discrepanțele dintre membrele inferioare. „Deocamdată așteptăm evaluările complete ale acelor teste, trebuie să facem și interpretarea lor. Aceste teste ne arată clar unde mai trebuie să lucrăm ca  să putem să reglăm dezechilibrele de membrele inferioare”, a menționat Balint.

0
0

Articolul Balint a testat pe Crișul jocul pozițional în perspectiva vizitei celor de la Voluntari: „Efort colectiv pentru a pune în situație de finalizare un anumit jucător!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*