Balint: „Am crezut până în ultima secundă în victorie, chiar dacă pe alocuri calitatea jocului nostru a suferit un pic. Ne-am descătușat!”

Luna decembrie devine o amintire tristă pentru UTA, care de la reluarea campionatului pune la păstrare 4 puncte și urcă pe poziția a 9-a, la 3 puncte de locul de play-off ocupat de Chindia. Ca și împotriva Viitorului, astăzi, la Voluntari, cu foarte mici excepții, echipa arădeană a făcut un joc defensiv, iar ofensiv s-a descătușat undeva după minutul 60. Odată cu intrarea lui Antal, dar și a plusului evident pe care străinii Vorobjovas  și Roger jr l-au adus pe faza de construcție a jocului, „Bătrâna Doamnă” a presat în căutarea victoriei, pe care a și reușit-o la ultima fază a partidei, prin fundașul Erico.

De altfel, „centralul” Ionuț Coza a și fluiera finalul meciului în timp ce „roș-albii” sărbătoreau golul primului succes al returului alături de Laszlo Balint și colaboratorii săi. „Trebuie să îi felicit și eu pe băieți, au principalul merit, am crezut până în ultima secundă în această victorie.  Am crezut, chiar dacă pe alocuri calitatea jocului nostru a suferit un pic. Ne-am fi dorit să facem un joc un pic mai bun, dar, una peste alta, nici nu mă interesează prea mult acest lucru acum. E foarte important că am obținut cele trei puncte, este o adevărată descătușare această victorie. Sper să fie doar un prim pas în tot ceea ce privește parcursul nostru următor, pentru că ne dorim să fim pe o pantă ascendentă. În primul rând în ceea ce privește rezultatele, pentru că avem nevoie de rezultate, dar apoi să și creștem ca și joc, pentru că asta ne propunem zi după zi”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Fiindcă omul de trei puncte, Erico da Silva, a spus că echipa arădeană crede din nou în play-off, Laszlo Balint a fost întrebat la flash-interviuri despre asta. „E important că jucătorii mei cred și își doresc să devenim din ce în ce mai buni, altfel echilibrul din clasament este extrem de pregnant. Avem nevoie de continuitate în rezultate, avem nevoie de o succesiune de rezultate bune, ca să putem stabiliza – cumva – locul în clasament, într-o zonă să spunem un pic mai liniștită. Asta este o victorie fantastică din punctul meu de vedere și prin prisma punctelor obținute în clasament, dar și prin prisma moralului și a încrederii în propriile forțe”, a mai punctat Balint.

Întrebat dacă echipa sa a fost privată de o lovitură de la 11 metri, la intervenția energică, cu ambele picioare înainte, a portarului Lavin la Antal, tehnicianul arădenilor a adăugat: „Am văzut penalty de pe bancă, așa mi s-a și spus că la faza aia a fost un 11 metri. Poate că 8 din 10 arbitri ar fi dat, dar nu mai contează. Nu-mi place să comentez deciziile arbitrilor. Sunt convins că așa a văzut, nu a niciun fel de intenție. Important este că am trecut și peste, pentru că a fost un moment psihologic destul de dificil. Un minut-două, băieții au rămas cu faza respectivă întipărită în minte, dar ne-am scuturat repede, am crezut în victorie și, din fericire, iată că reușim să ne bucurăm”.

UTA revine pe teren propriu cu un joc în fața penultimei clasate, FC Argeș. „Cu excepția a trei-patru echipe care se pot înscrie aproape la fiecare meci în postura de favorită, în rest eu cred că fiecare meci din Liga 1 stă sub semnul echilibrului. Iar asta se și vede până la urmă, detaliile fac diferența și iată că astăzi jocul a fost decis de o fază fixă. Din păcate și noi, în repriza a doua cel puțin, am făcut greșeala să acordăm mult prea multe faze fixe adversarilor. Din fericire am avut responsabilitate în momentul în care ne-am apărat la faze fixe și meritul este că am crezut până în ultima secundă. Efectiv am știut că trebuie să vină și un gol și trebuie să ne descătușăm. Aveam mare nevoie de această victorie”, a concluzionat Balint.

La Voluntari, UTA bifează cea de-a cincea victorie stagională, prima împotriva unei echipe aflate sub ea în clasamentul Ligii 1.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Balint: „Am crezut până în ultima secundă în victorie, chiar dacă pe alocuri calitatea jocului nostru a suferit un pic. Ne-am descătușat!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*