Balint are așteptări mari în special de la jucătorii cu greutate în vestiar: „Este un moment în care e importantă reacția lor, să-și demonstreze calitățile, valoarea!”

După meciul de la Craiova, când „Bătrâna Doamnă” a consemnat cel de-al treilea eșec la rând și și-a luat, practic, adio de la play-off, Laszlo Balint a lansat câteva mesaje importante, fără perdea, pentru elevii săi. Acestea au venit și în contextul în care portarul Florin Iacob a declarat la microfonul Digi Sport că  UTA e o echipă mare și nu va avea probleme cu retrogradarea. „Trebuie să și demonstrăm că UTA este o echipă mare, pentru că avem trei înfrângeri consecutive fără gol marcat împotriva pretendentelor la titlu. Nu mă încălzește cu nimic dacă plecăm cu mentalitatea asta. OK, dacă mergem ca mielul la tăiat, eu atunci pot să mă duc acasă să îmi tai carnetul. Indiferent de ce adversar avem în față, eu o să abordez meciul la victorie. Dacă mentalitatea lor este că suntem o echipă mare, bun, trebuie să demonstrăm și în teren. Categoric, e bine că avem o pauză de două săptămâni, în care o să analizăm foarte bine în primul rând ceea ce ne dorim și ce își propune fiecare jucător individual. Asta o să fie o temă de lucru pentru noi ca staff, pentru că suntem într-un moment nu neapărat decisiv, dar important din viața noastră, din soarta echipei și trebuie fiecare din vestiar să își asume. Am avut săptămânile trecute un coleg de breaslă care a ieșit și a spus că în momentul în care spunem că îmi asum trebuie să fim bărbați și să ne asumăm, pentru că eu, spre exemplu, eu îmi asum orice rezultat negativ. În momentul în care sunt rezultate pozitive jucătorii sunt eroi. E cazul să ne asumăm faptul că trebuie să muncim mai mult și faptul că trebuie să băgăm capul în pământ și să vedem ce vrem să facem în meciurile astea care au rămas”, spunea tehnicianul „roș-albilor” în urmă cu aproape trei săptămâni.

Revenind puțin la acel moment și cele întâmplate între timp, mai ales că utiștii au disputat și două amicale (1-1 cu U. Cluj și 5-2 cu Socodor) în care nu au arătat foarte bine, Gyuszi Balint a afirmat următoarele: „Rămân la ceea ce am spus, eu spun ceea ce gândesc și ceea ce simt. Jucătorii cred că au înțeles mesajul meu pentru că am avut discuții cu ei atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv. În acest moment e nevoie de o reacție a lor, în primul rând individual, pentru că avem jucători care trebuie să reacționeze. Avem jucători cu un background fotbalistic important în vestiarul nostru și trebuie să reacționeze și ei. Este un moment în care e importantă reacția lor. Bineînțeles că, până la urmă, și jocul colectiv e foarte important pentru că de acolo vin rezultatele, dar sunt momente în viața unei echipe când trebuie ca și anumiți jucători de la care sunt anumite pretenții să reacționeze și să-și demonstreze, într-adevăr, calitățile și valoarea. În ceea ce privește cele două amicale, cel de la Simeria, cu U Cluj a fost influențat clar de calitatea terenului. Acolo chiar nu pot spune că jucătorii nu au avut atitudine, s-au înhămat la un joc de luptă, un joc în care consumul fizic a fost foarte mare. E adevărat că la amicalul cu echipa de Liga 4-a au fost anumite probleme în abordare și de concentrare.  Nu le găsesc scuze jucătorilor, dar a și fost o perioadă încărcat, cu antrenamente un pic mai dificile”.

Ca și în iarnă, pauza de trei săptămâni între meciurile oficiale ale UTA-ei au venit după o serie de eșecuri dureroasă. În ianuarie, arădenii își reluat parcursul cu 4 puncte din 6 posibile. „Din anumite puncte de vedere, seamănă această pauză cu cea din decembrie. Totuși, atunci a mai fost și o perioadă de transferuri, când am reușit să o scoatem cumva la nivel de lot prin aducerea unor jucători care, din punctul meu de vedere, au venit cu un plus semnificativ de multe ori. E adevărat că și acum ne-a prins bine această pauză după o succesiune de meciuri împotriva unor echipe care emit pretenții la câștigarea campionatului și care nu s-au terminat bine pentru noi ca și rezultat, dar nu suntem singurii din campionat care au trecut prin această succesiune de meciuri cu rezultate nefaste. Sper să se demonstreze la meciul de duminică faptul că această pauză ne-a prins bine. Tot ce pot să spun este că ne-am pregătit bine, nu este ușor nici pentru fotbaliști nici pentru noi, ca antrenori, să gestionăm această pauză fără competiție, dar volumul de muncă a fost un pic mai mare decât de obicei. Săptămâna asta ne-am axat foarte mult pe detaliile tactice și pe recăpătarea prospețimii. Sunt perioade și perioade în forma sportivă a unui jucător. Preocuparea noastră, a staffului, este să aducem fiecare jucător și grupul la un nivel optim din toate punctele de vedere, fizic, tehnico-tactic și mai ales mental, pentru că e un moment important pentru noi în care trebuie să reacționăm. Avem o succesiune de eșecuri în care nu am reușit să marcăm, rămâne marea noastră problemă că dăm gol destul de greu chiar dacă din punct de vedere statistic ne creăm situații și ocazii și avem destul de multe avansări în jumătatea adversă. Nu o spun eu, o spune statistica, o spun rapoartele InStat, dar avem nevoie și de concretizarea acestor acțiuni. Sperăm să fim mult mai eficienți, pentru că în ultima perioadă eficiența a lăsat de dorit la noi să marcăm pentru că repet, este un aspect foarte important și să fim mult mai siguri în defensivă. Am lucrat toate aceste aspecte în această perioadă, am punctat fiecare detaliu care trebuia punctat și sper să se vadă și în evoluția echipei”, a adăugat Balint.

UTA nu a mai pus vreun punct la păstrare de pe 27 noiembrie, din deplasarea de la Mediaș, când  – de fapt – arădenii au și maracat ultima dată în Liga 1 pentru succesul cu 2-1.

0
0

Articolul Balint are așteptări mari în special de la jucătorii cu greutate în vestiar: „Este un moment în care e importantă reacția lor, să-și demonstreze calitățile, valoarea!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*