Balint arhivează eșecul cu Turris: „Nu suntem Real Madrid sau Bayern Munchen, însă am rămas același grup unit și valoros care își dorește enorm să promoveze”

După ultimul fluier al partidei de joi, ce a consemnat primul eșec intern stagional al UTA-ei, 3-4 cu Turris Turnu Măgurele, Laszlo Balint a avut o privire incredulă pe marginea terenului. Echipa sa se metamorfozase complet față de prestațiile din sezonul regulat, când lăsase pe drum doar două puncte contra Mioveniului, ocazie cu care și încasase singurul gol acasă.

Play-offul a fost început, însă, cu stângul și arădenii realizează că încă e de tras pentru acontarea unui loc promovabil în Liga 1. „Foarte multe nu mai sunt de spus după jocul de joi. Sigur, am făcut o analiză atentă a jocului, iar concluziile tehnic și tactic le ținem pentru noi, în vestiar. Însă, dincolo de acestea, a fost mai ales o chestiune de ordin mental, pe care trebuie să o remediem până la ora meciului cu Petrolul și să nu permitem să se mai întâmple așa ceva. Încă de a doua zi, ne-am privit față în față și ne-am impus să pregătim cât mai bine meciul de miercuri, cu echipa din Ploiești”, spune Laszlo Balint.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” regretă dezamăgirea creată în rândul suflării utiste, mai ales că nimeni nu se aștepta la un astfel de deznodământ. „Într-adevăr, e dureros pentru toată lumea, antrenori, jucători, conducători și suporteri, dar trebuie să ne amintim că, din păcate, nu suntem Real Madrid sau Bayern Munchen. Sau cel puțin, așa cum am spus și înainte de meci, dar și din luna mai încoace, va fi și iată că este un cu totul alt campionat, o competiție blitz, aparte, în care plătești scump fiecare greșeală. Până la urmă, însă, noi suntem aceiași. Un grup unit, cu fotbaliști valoroși, care-și doresc enorm să câștige acest campionat și să promoveze în Liga 1. Cel mai important și deștept lucru pe care-l avem de făcut este să învățăm din acest eșec dureros și miercuri, cu Petrolul, să arătăm un alt joc și mai ales să facem puncte”, a adăugat tehnicianul  „roș-albilor”.

Într-un interviu acordat  recent, Balint recunoștea public că nu știe să gestioneze prea bine înfrângerile. „Poate nu s-a înțeles prea bine, m-am referit strict la persoana mea, la caracterul pe care-l am. Sunt o fire care se consumă foarte mult, câteodată mi-este teamă pentru sănătatea mea și nu ar trebui să fie așa, fiindcă fără sănătate nu poți face nimic pe lumea asta. Știu că trebuie să mă schimb puțin din acest punct de vedere, însă e ușor de spus, mai greu de pus în practică”, a mai afirmat „principalul” liderului ligii secunde.

Cu eșecul de joi cu Turrisul, Laszlo Balint a ajuns la cinci eșecuri pe banca UTA-ei, după precedentele trei din campionat: 1-2 cu Ripensia, 0-2 cu Rapid și 0-1 cu Dunărea Călărași și cel din 16-imile Cupei României: 1-3, cu Dinamo.

0
0

Articolul Balint arhivează eșecul cu Turris: „Nu suntem Real Madrid sau Bayern Munchen, însă am rămas același grup unit și valoros care își dorește enorm să promoveze” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*