Balint: „Ca la copii și juniori…fotbalul oferă astfel de momente paradoxale. Nu scăpăm de blestemul ultimului loc pe acest stadion”

UTA nu scapă de „lanterna roșie” în clasamentul jocurilor de pe teren propriu. Nici când a marcat în minutul 86 golul de 1-0, prin Roger, rezultat al unui efort important al echipei ce rămăsese în zece oameni după eliminarea ușoară a lui Benga, arădenii nu au reușit să țină de rezultat. Nu doar că au fost egalați, dar au și pierdut meciul după o fază trasă, parcă, la indigo cu cea din care, la Voluntari, Erico aducea trei puncte imense pentru „roș-albi”.

La final, Laszlo Balint și-a găsit cu greu cuvintele. Sigur, elevii săi nu s-au concentrat îndeajuns pe final, dar – poate – un fundaș în plus, unul dintre Melinte sau Ilie, nu ar fi stricat pe final de meci. Când scorul era 0-1 sau măcar 1-1. Pe teren au intrat, în schimb, doi fotbaliști ofensivi, Rus și Oroian, care nu au reușit mai nimic. „E foarte greu să vorbesc, nu găsesc explicații. Este păcat de efortul colectiv, fotbalul oferă astfel de momente paradoxale. Am controlat meciul chiar și în zece oameni, am crezut că putem să câștigăm meciul și în zece oameni. Am reușit să marcăm, apoi au urmat niște greșeli pe care nu mi le pot explica. Se pare că nu scăpăm de blestemul ultimului loc pe acest stadion, situația devine îngrijorătoare pentru mine. Nu reușesc să-mi explic de ce nu reușim să fim consecvenți, de ce nu ne putem păstra concentrarea. A fost ca la copii şi juniori. Au pus mingea la centru şi au marcat. Trebuie să recuperăm punctele, trebuie să ne recuperăm mental. Să ridicăm capul din pământ, să fim bărbaţi şi să înţeleg unde am greşit. Acest blackout ne-a costat”,”, a spus antrenorul arădenilor la finalul eșecului (1-2) cu FC Argeș.

„Roș-albii” au patru zile să se refacă pentru deplasarea de la Iași, unde dau peste o altă colegă de suferință, din partea inferioară a clasamentului. Fundașii Benga și Roumpoulakou vor fi suspendați, iar Hora, probabil, accidentat. Sunt 3-4 zile, mergem la Iași, ne lipsesc câțiva jucători foarte importanți. Trebuie să ne recuperăm din punct de vedere mental, e o situație pe care trebuie să o gestionăm eficient, trebuie să ne scuturăm repede, să fim bărbați și să mergem la Iași să încercăm să câștigăm. La prima vedere, se pare că Hora are o contractură. Sperăm să nu fie leziune. Cel puțin, pentru meciul cu Iași se pare că va fi indisponibil. Încercăm să găsim soluții, avem un lot destul de numeros, cine intră să joace trebuie să demonstreze că merită să poarte tricoul”, a mai precizat Balint la flash-interviurile de e după meci.

UTA rămâne pe locul nouă în Liga 1, cu 21 de puncte, la trei puncte distanță de FC Argeș, care a urcat pe locul 12.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul Balint: „Ca la copii și juniori…fotbalul oferă astfel de momente paradoxale. Nu scăpăm de blestemul ultimului loc pe acest stadion” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*