Balint cere echilibru și unitate: „Să nu ne dăm în cap după o înfrângere, ci să privim în perspectivă și să muncim cu toții pentru stabilizarea UTA-ei la nivelul Ligii I”

După trei remize, în care jocul echipei a fost în general bun, UTA ataca cu toată convingerea prima victorie stagională cu Poli Iași. Lucrurile păreau să meargă în direcția dorită cu un prim gol arădean pe noua arenă „Francisc Neuman”, marca Rus, apoi după reușita de kinogramă a lui Ursu, însă moldovenii au avut ultimul cuvânt și s-au impus cu 3-2.

La finalul disputei, Laszlo Balint a votbit și despre probleme de atitudine în dreptul unor fotbaliști de-ai săi și azi a nuanțat, pomenind – totodată – și de chestiunile tactice: „Nu pot să spun că a fost o atitudine păguboasă sau sub nivel din primul până în ultimul, au fost momente și momente. Ideea este să încercăm să rămânem constanți. Sunt motive obiective pentru care au existat aceste momente, inclusiv legate de abordarea aceasta mentală. Oricum, nu aș vrea, totuși, să ne raportăm foarte mult doar la ultimul meci, dar nici să negăm problemele evidente, adică faptul că ne-am pierdut organizarea pe ambele momente ale jocului, atât defensiv cât și ofensiv. Sunt lucruri cu care nu ne-am confruntat primele trei etape și atunci  – bineînțeles – a trebuit făcută o  analiză într-un mod pertinent și lucid și cu asumare, pentru că trebuie să fim bărbați. E clar că ne-am pierdut organizarea, ne-am lungit și nu am reușit să întârziem puțin atacurile adversarilor și acestea s-au dus direct pe linia noastră de fundași. În plus, nu am reușit să avem nici acea abordare bună a duelurilor individuale. Una peste alta, a fost un motiv de analiză, făcută atât împreună  cu jucătorii, cât și noi, în interiorul staffului. Cred că lucrurile au fost înțelese, greșelile au fost identificate și, sper eu, remediate. Atât în ceea ce privește partea aceasta tehnico-tactică, dar mai ales partea de atitudine, pentru că avem nevoie să fim la același nivel mental, la același nivel de determinare în fiecare meci, indiferent de adversar. Discuția a fost constructivă, căci reacția lor a fost bună atât la antrenamentul de ieri, cât și la cel de azi. Au fost două antrenamente grele cu intensitate și implicare, iar băieții au fost la un nivel foarte bun, iar realizările, la fel”.

Întrebat dacă jucătorii au avut de spus ceva în apărarea lor pentu momentele de black-out din disputa cu ieșenii, antrenorul arădenilor a adăugat: „Aici nu e vorba de acuzare și de apărare, ci despre o analiză pe care o facem mereu, chiar și în momentul în care lucrurile bine. Dar, mai ales după un asemenea meci este clar că a fost o discuție destul de lungă în vestiar, dar nu a fost vorba de a acuza pe cineva. E clar că și ei conștientizează că pot și trebuie să se ridice la un nivel mult mai bun din toate punctele de vedere și sunt convins că o vor face pentru că am încredere foarte mare în ei. Mai departe, este clar că într-un an, în parcursul unei echipe pot exista și asemenea momente, iar de acum trebuie să subliniez importanța reacției noastre. Pentru că nu trebuie să ne dăm în cap după o înfrângere, la fel cum nu trebuie să facem nuntă după o victorie, ci e nevoie să rămânem echilibrați. Trebuie să conștientizăm că drumul este lung și dificil în fața noastră și, din punctul meu de vedere, trebuie să rămânem uniți. Chiar dacă trecem prin momente grele, atât noi cei din vestiar, cât și oamenii din club, trebuie să păstrăm acest spirit de unitate. Toată lumea trebuie să muncească pe felia lui, în așa fel încât să ne atingem obiectivul pe termen mediu și lung, pentru că aici discutăm despre un obiectiv pe termen mediu și lung la UTA. Din punctul meu de vedere, UTA este un club un club care impune multe, impune respect, impune responsabilitate sau pretinde responsabilitate, mai bine spus. Și atunci nu trebuie să ne raportăm la un joc, ci să privim lucrurile în perspectivă. Clubul acesta trebuie să se stabilizeze la nivel de prim eșalon, pentru că fotbalul românesc are nevoie de o echipă precum UTA și mai ales Aradul are nevoie de UTA în prima ligă. Subliniez acest aspect că e foarte, foarte important să rămânem uniți și să rămânem concentrați pe acest obiectiv pe termen mediu sau lung”.

„Bătrâna Doamnă” ocupă locul 11 după primele patru runde ale ediției 2020-2021 a Ligii I, cu trei puncte acumulate. Duminică, contra Iașiului, „roș-albii” au pierdut prima întâlnire stagională.

0
0

Articolul Balint cere echilibru și unitate: „Să nu ne dăm în cap după o înfrângere, ci să privim în perspectivă și să muncim cu toții pentru stabilizarea UTA-ei la nivelul Ligii I” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*