Balint, conectat la Chindia – UTA din fața televizorului: „Rezultat echitabil, avem un potențial mental important pe care – însă – aș vrea să-l văd din prima secundă”

În trei dintre cele patru deplasări ale anului în Liga 1, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a marcat goluri decisive în prelungiri. Unul la Voluntari, două la Iași și cel de astăzi, de la Buftea, contra Chindiei. Sunt goluri ce au adus puncte mari în contul arădenilor, care leagă pentru prima oară în 2021 trei meciuri fără înfrângere.

„Egalare tardivă, dar meritată”

Diagnosticat cu COVID la începutul acestei săptămâni, Laszlo Balint a fost ca un leu în cușcă în fața televizorului. Antrenorul UTA-ei se simte bine, nu are niciun fel de simptom legat de infectarea cu virusul de origine asiatică și toată energia și-o canalizează spre echipa sa, care a avut parte de a doua deplasare în trei zile. La Cluj, în Cupă, a ieșit rău, pentru ca, astăzi, „roș-albii” să se salveze în ultimele secunde ale disputei. „Din păcate, mi-a venit și mie rândul să fiu închis în casă, într-o perioadă importantă pentru echipă. Noroc că avem la dispoziție multe căi și posibilități de a comunica și atunci mă aud cât se poate de des cu colegii mei din stafful tehnic, dar și cu jucătorii. Pregătisem într-un fel acest meci, dar cel puțin în prima repriză nu ne-am prea ținut de planurile făcute. Nu am împins aproape deloc liniile de construcție, am pierdut destule mingi în zone periculoase, am intrat în jocul de uzură al Chindiei și am luat foarte ușor golul. După discuția de la pauză, ne-am organizat mai bine în repriza a doua, cred că am atacat 70-80% din timpul regulamentar, am avut și ocazii, iar egalarea, chiar dacă a venit târziu, e cumva meritată. E pentru a treia oară în acest retur când marcăm în prelungiri, iar asta înseamnă că avem potențial mental important. Pe de altă parte, aș vrea ca acest potențial să-l văd încă din prima secundă a meciului, să nu fim puși mereu în postura să alergăm după punct sau puncte pe final de meci. Sunt lucruri pe care le vom mai discuta, azi rămânem cu un punct important scos în fața unei echipe solide, care primește greu goluri. Luând în calcul ambele reprize, prima, clar a celor de la Chindia, iar a doua, a noatră, cred că rezultatul e echitabil. E un punct care, cumva, ne ține pe loc, dar care ne permite să construim și în jurul lucrurilor pozitive apărute la acest joc”, ne-a declarat Laszlo Balint.

Albu nu a fost riscat, Peteleu – la debutul la UTA

UTA a evoluat fără patru titulari contra târgoviștenilor. Au lipsit fundașii laterali Tomozei și Roumpoulakou (diagnosticat și el cu COVID aseară), dar și mijlocașii centrali, Vorobjovas (suspendat) și Albu (cu probleme medicale la încălzirea dinaintea meciului). „Alex Albu are o încărcătură pe mușchi, de aceea nici nu a jucat la Cluj. Astăzi, le-a spus colegilor mei că nu poate duce la intensitate maximă meciul, iar dacă-l foloseam riscam o accidentare gravă așa. Am optat pentru Damian Isac, iar copilul a făcut un meci bun, chiar vreau să-l felicit. A mai făcut și mici greșeli, dar și-a făcut bine treaba. În rest, ați văzut că l-am debutat și pe Andrei Peteleu, un jucător care a făcut două antrenamente cu noi și care nu mai jucase un meci oficial de ceva timp. Eu zic că el a făcut o repriză bună, însă e clar că are nevoie de tonus. Vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru meciul cu Botoșani, din fericire avem 9 zile la dispoziție, căci, altfel, la nivel de lot, vom fi din nou numărați. Ne vor lipsi Benga și Melinte, dar și Tomozei, Bustea și Simos Roumpoualkou”, a adăugat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Arădenii au terminat cu cinci atacanți contra târgoviștenilor: „E bine că avem soluții”

„Bătrâna Doamnă” e, probabil, echipa cu cei mai mulți atacanți din lot, nu mai puțin de 7. Meciul cu Chindia a fost terminat de cinci dintre ei: Petre, Hora, Antal, Buhăcianu și Roger. „Trebuia să forțăm în ofensivă și, din fericire, avem soluții. Iar când spun asta mă refer și la faptul că atacanții noștri sunt destul de polivalenți. Buhăcianu și Antal pot evolua și în bandă, Hora se descurcă bine și ca al doilea vârf, iar Roger, deja l-ați cunoscut, joacă oriunde la mijloc în sus. Să spunem că Adi Petre e singurul nouar sută la sută, îmi pare bine că se integrează încetul cu încetul în grupul și în jocul nostru,  a înscris la Cluj și azi a avut ocazii. Când va intra și el în ritmul de competiție ce i-am cam lipsit în Italia, ne va ajuta și mai mult. M-a bucurat declarația lui legată de dorința de a reveni la echipa națională de tineret după jocurile de la UTA, însemană că are o mentalitate foarte bună”, a mai punctat Laszlo Balint.

După 23 de meciuri, UTA pune la păstrare 29 de puncte și cel puțin deocamdată e pe locul 8 în Casa Liga 1.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Balint, conectat la Chindia – UTA din fața televizorului: „Rezultat echitabil, avem un potențial mental important pe care – însă – aș vrea să-l văd din prima secundă” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*