Balint, cu ochii larg deschiși după eșecul de la Botoșani: „La modul în care ne-am prezentat nu puteam emite pretenții, au fost prea multe greșeli”

Aliniind pentru prima oară în istoria sa 9 jucători străni în formula de start, UTA a fost de nerecunoscut și a pierdut cu 2-1 la Botoșani. Față de primele trei runde, arădenii au făcut un mare pas înapoi privind exprimarea în teren și concentrarea în momentele cheie, în special pe faza defensivă. Fundașii centrali Erico da Silva și Vinko Medjimorec au gafat decisiv la cele două reușite ale moldovenilor, iar golul lui Hora a venit prea târziu (în cel de-al doilea minut de prelungire din cele 4) pentru ca „roș-albii” să salveze un punct.

La final, Laszlo Balint a recunoscut că echipa sa a jucat modest, iar sarcina este să identifice cauzele. „Felicitări celor de la Botoșani, a fost o victorie logică. La modul în care ne-am prezentat astăzi nu puteam să emitem pretenții. Din păcate, au fost mult prea multe greșeli, atât individuale cât și colective. Le-am dat foarte multe spații, adversarilor, ceea ce nu ar fi trebuit să se întâmple. Cred și sper să fie o lecție pentru noi. Chiar am discutat cu băieții în vestiar, e o diferență puțin cam mare față de ceea ce a arătat echipa asta în primele trei etape și ceea ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să ne revenim rapid, pentru că ne așteaptă un meci foarte dificil săptămâna viitoare pe propriul stadion, cu Craiova și trebuie să ne îmbunătățim jocul din multe puncte de vedere. Important pentru mine ca antrenor e să identific cauzele pentru care ne-am prezentat așa. Avem anumite indicii, nu putem să dăm vina nici pe drumul lung pe care l-am avut ieri, nici pe timpul scurt de pregătire. Până la urmă, avem jucători de calitate și au arătat ce pot. Important este să ne scuturăm repede, nu neapărat de rezultat, ci de jocul slab de azi. E o înfrângere, se poate întâmpla, de-a lungul unui campionat vin și astfel de momente, dar pentru mine e un semn de îngrijorare modul în care ne-am prezentat astăzi”, a spus antrenorul arădenilor la finalul disputei de la Botoșani.

Probabil, la finalul etapei cu numărul 4, UTA va părăsi prima parte a clasamentului, având doar 5 puncte în clasament. Dar: „Am vrea și noi să fim considerați o candidată la play-off, dar vrem asta în urma jocului prestat. Am arătat momente bune cel puțin în primele trei etape, astăzi am arătat și momente în care am fost foarte vulnerabili. Tebuie să le eliminăm repede din jocul nostru și am încredere că putem să facem asta pentru că avem jucători de calitate”, a adăugat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Arădenii au sâmbăta viitoare (ora 21,30) meci de risc maxim pe teren propriu, cu CS U Craiova.

FOTO: Costel Șerban (Botoșani)

0
0

Articolul Balint, cu ochii larg deschiși după eșecul de la Botoșani: „La modul în care ne-am prezentat nu puteam emite pretenții, au fost prea multe greșeli” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*