Balint, cu umbrela deschisă pentru a-și feri jucătorii de „pietrele” contestatarilor: „Suntem în grafic în ceea ce privește evoluția echipei!” „Roș-albii” și-au luat mental coaching!

Etapa precedentă, contra celor de la Hermannstadt, pe terenul din Mediaș, Laszlo Balint sublinia faptul că echipa sa a făcut cel mai bun meci de la începutul stagiunii de Liga 1. Prestația bună nu a fost legată decât cu un punct (1-1), dar antrenorul arădenilor spune că elevii săi sunt în grafic în procesul de creștere. Sigur, tot el spune acest proces putea fi grăbit dacă apăreau unul, două succese în plus, dar e convins că echipa sa e pe o pantă ascendentă.

Dar, Gyuszi Balint are și alte explicații pentru numărul de puncte relativ mic (8), deși pentru o nou promovată o înfrângere în șapte dispute nu e puțin lucru. „Eu am avut încredere de la bun început în această echipă. Dacă vă aduceți aminte, am spus mereu că este nevoie de timp. Au fost foarte multe voci care în momentele în care nu ne-am exprimat poate la nivelul pretențiilor și așteptărilor unora, au început să arunce cu pietre în această echipă. Eu am deschis umbrela și i-am ferit pe băieți. Tot ceea ce pot să spun este că, după părerea mea, că suntem în grafic în ceea ce privește evoluția echipei, consistența jocului. Creștem atât din punct de vedere al jocului, cât și din punct de vedere al acestui spirit pe care mi-l doresc în vestiar. Din păcate, acest spirit nu este la nivelul pe care mi l-am dorit pentru că nu am avut rezultatele pe care le-am așteptat, dar vor veni și rezultatele. Este nevoie de muncă. Toată lumea trebuie să înțeleagă că în momentul în care avem aceste probleme, cumva la ordinea zilei, căci cel puțin în ultimele două săptămâni am avut jucători care au fost obligați să se izoleze din cauza virus, nu ne este deloc simplu, dimpotrivă. Dar, chiar și în aceste condiții, fără aportul unor jucători importanți, noi am reușit să creștem ușor, ușor. Băieții ăștia vin la un potențial măcar apropiat de potențialul lor maxim. Este clar că putem mai mult și muncim pentru acest lucru. Este clar că încă mai este nevoie de timp, este clar că mai sunt foarte multe etape și foarte multe puncte puse în joc, iar eu zic că, ușor, ușor, vom ajunge să mulțumim și pe cei nemulțumiți. Nu trebuie să nu uităm că, la momentul ăsta, UTA este o echipă nou promovată, ce nu a avut timp să se pregătească așa cum ar fi trebuit pentru provocare mare ce o reprezintă Liga 1. Nu a avut timp să integreze jucătorii noi veniți, care de multe ori au venit cu un decalaj de pregătire însemnat, dar sunt lucruri la care nu are rost să revenim asupra lor. Important este ce facem astăzi, în așa fel încât să devenim mai buni mâine, poimâine, săptămâna viitoare și așa mai departe”, a punctat „principalul” „roș-albilor”.

La procesul de creștere al arădenilor ar putea contribui și noul „mental coaching”, Zsolt Balazs (foto 2). „Cel mai important este să ne atingem obiectivele pe care ni le dorim săptămână de săptămână, inclusiv pe partea psihologică, este cumva o noutate. Am demarat colaborarea cu un psiholog sportiv de bază, de fapt cred că mai bine am putea să folosim expresia de <<mental coaching>>, pentru că ne dorim să dezvoltăm și acest aspect.  Pe Zsolt Balazs îl cunosc de ceva vreme și discuția a fost demarată de mai multă vreme, doar că acum putem spune că s-a concretizat săptămâna trecută. A asistat deja la două antrenamente de-ale noastre, deja i-am făcut cunoștință cu băieții. Mă bucur foarte mult că juc[torii au fost extrem de deschiși la acest aspect și înțeleg că – până la urmă – partea asta mentală va face diferența în multe meciuri”, a adăugat Balint.

După 7 etape, UTA ocupă locul 11 în Casa Liga 1, cu 8 puncte acumulate după succesul cu Dinamo, cinci egaluri și înfrângerea cu Poli Iași.

0
0

Articolul Balint, cu umbrela deschisă pentru a-și feri jucătorii de „pietrele” contestatarilor: „Suntem în grafic în ceea ce privește evoluția echipei!” „Roș-albii” și-au luat mental coaching! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*