Balint, de partea lui Petre și după prestațiile mai puțin reușite în tricoul naționalei mici: „Îi lipsesc realizările, dar avem în continuare încredere în el”

Echipei de tineret a României i-a lipsit un gol în fața Germaniei pentru a se califica în sferturile  Campionatului European. Multe așteptări se legau de Adrian Petre, titularizat de Adi Mutu în această seară în locul suspendatului George Ganea, iar la final atacantul UTA-ei a fost destul de criticat. „Adrian Petre a fost modest, foarte modest. Nu știu ce se întâmplă cu el, nu știu ce s-a întâmplat cu el la FCSB, apoi în Italia, acum la UTA. Dar altceva ce aveai pe bancă?! Nu ar trebui să plângem nici acum, ăștia sunt jucătorii convocați”, a spus printre altele, Viorel Moldovan, fost atacant al României.

Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, Laszlo Balint a recunoscut că elevul său nu trece prin cel mai bun moment al său, lipsindu-i realizările, dar asta nu îi știrbește încrederea pe care o are în el. „Adi Petre a renunțat la un anumit confort financiar avut în Italia și a acceptat să se întoarcă acasă, la UTA, pentru a-și relansa – oarecum – cariera. Vrea, muncește, dar îi cam lipsesc realizările sau, mai bine spus, golurile. Un aatacant trăiește din goluri, din bucuria pe care o simte după ce reușește să înscrie. Pe de altă parte, nici noi, ca echipă, nu prea i-am oferit măcar bucuria victoriilor în ultimul timp, căci venim după o serie de rezultate slabe. Dar, asta nu înseamnă că eu și clubul UTA nu avem în continuare încredere în el. Dacă nu credeam că ne poate ajuta și se poate ajuta și pe el nu am fi acceptat acest transfer”, a spus antrenorul UTA-ei.

Întrebat dacă chemarea din nou la națională după o perioadă de pauză nu ar fi trebuit să-l motiveze mai mult pe Petre, Balint a adăugat. „Pentru el a fost mix de sentimente. Inițial, a aflat că este doar pe lista adițională și a fost puțin dezamăgit, apoi, când a primit convocarea oficială, și-a schimbat starea de spirit, părea foarte montat. Cred că toată lumea se aștepta, în primul rând el, să reușească mai multe la acest campionat european, dar asta a fost să fie. Încă nu am vorbit cu el la telefon, o să-l sun în curând și, bineînțeles, îl așteptăm din nou lângă noi, pentru a pregăti meciul important cu Sepsi”, a mai punctat tehnicianul arădenilor.

În final, „principalul” arădenilor a răspuns provocării moderatorului  emisiunii Digi Sport Special în legătură cu numele pe care UTA le propune pentru naționala de tineret a României. „În primul rând, ar fi Isac, un fotbalist care a progresat mult în ultimul timp și încă pe un post dificil pentru vârsta lui. Pe Denis Rusu cred că deja îl cunoaște multă lumea, are și două goluri marcate, a obținut penalty-uri. Din spate mai vine și Negoescu, un jucător cu potențial, dar toți acești jucători trebuie să crească, cumva, natural. Oricum, UTA s-a bazat mult pe tinerii din propria pepinieră, chiar dacă ei sunt născuți în 2001, iar restul echipelor de Liga 1 folosesc jucători de 98 sau 99”, a mai punctat Balint.

Adi Petre e din nou jucătorul „Bătrânei Doamne” de la începutul lunii februarie, timp în care a bifat 359 de minute în Liga 1 fără să înscrie vreun gol. Singura sa reușită de la revenirea acasă s-a înregistrat la Cluj, în Universitatea – UTA 2-1, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României.

0
0

Articolul Balint, de partea lui Petre și după prestațiile mai puțin reușite în tricoul naționalei mici: „Îi lipsesc realizările, dar avem în continuare încredere în el” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*